TEB’in genç girişimcileri arasında Hataylı da var

TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim(BiGG) Programı’nın 2017 sonuçlarını açıkladı. 40 girişimci ile en çok destek veren uygulayıcı kuruluş sıralamasında, İskenderun’da da şubesi bulunan Türkiye Ekonomi Bankası(TEB) zirveye yerleşen kuruluş oldu.  BiGG Programı kapsamında 20 uygulayıcı kuruluştan biri olarak iki yıldır girişimcilerin başvurularını kabul eden TEB’in 2017 yılında desteklediği 12 ilden 40 girişimci arasında Hataylılar da yeraldı.

TÜBİTAK’ın 2 çağrı yaptığı 2017 yılı içinde TEB, toplam 1400 başvuru aldı. Kabul edilen girişimcilere TEB Girişim Evi StepUP Programı kapsamında Kişisel Gelişim Eğitimleri, Girişimcilik Eğitimleri, Teknik Eğitimler ve Uygulama olmak üzere dört ana modülde mentorluk desteği verdi. Girişimciler TEB Girişim Evi mentörlüğüyle hazırladıkları iş planlarını BiGG jürisine iletti. Birinci dönemde TÜBİTAK’a iletilen 30 iş planından 16’sı destek almaya hak kazanırken, ikinci dönemde ise iletilen 43 iş planı arasından 24 girişimci 150.000 TL’lik devlet desteği almaya ve şirket kurmaya hak kazandı.

Denizli, İstanbul, İzmir, Trabzon, Ankara, Edirne, Çanakkale, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ olmak üzere 12 ilden toplam 40 girişimci hibe almaya hak kazanırken, girişimcilerin 7’si TİM-TEB Girişim Evi’nin olmadığı illerden TEB’in online eğitim ve danışmanlık hizmetleri sonucunda başarılı oldu. 2017 yılında TÜBİTAK, BiGG programı kapsamında Türkiye genelinde toplam 426 girişimciye destek oldu.

Danışman banka anlayışı TEB’de var

Girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyleyen TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, “TEB olarak, ‘Danışman Banka’ anlayışımızla ülkemizde girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Bu kapsamda bünyesinde girişimcilik ekosistemine özel sinerji oluşturan tek bankayız. Girişim Bankacılığı ile girişimcilere elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayacaklarına kadar her konuda yol gösteriyoruz. Desteklediğimiz girişimcilerin başarıya ulaşması bizleri ayrıca gururlandırıyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Bir cevap yazın