Samandağ Belediyesi’nden dil okulu

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Dünya Arapça Günü etkinliğinde ilçede Arapça ve İngilizce eğitimi verilecek bir okul inşa etme çabası içinde olduklarını söyledi. Arapça’nın yavaş yavaş unutulduğuna dikkat çekerek, velilere çocuklarınıza ‘Arapça öğretin’ çağrısı yapan Başkan Nehir, Arapça’nın yanısıra dil öğrenmenin de önemine vurgu yaptı.

Dil okulunda verilecek olan eğitim için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(TÖMER) ile protokol imzalayacaklarını söyleyen Başkan Nehir, “Arapça öğrenmenin temelinde okuma yazma var. Okumayı ve yazmayı öğrenemediğimiz sürece, istediğimiz kadar etkinlik düzenleyelim, yetmez. Bu bakımdan, daha köklü bir şey yapalım istedik. Dil okulunun inşaatına başladığımızda birçok yerden tepki aldık, sorunlar yaşadık ama sağ olsun çevremizdeki insanlar, işadamlarımız herkes bir ucundan tuttu ve burada bir okul inşa ediyoruz.
Yaklaşık 12 dersliği olacak. Arapça ve İngilizce eğitim verilecek. TÖMER’in başındaki profesörü davet ettik, onlarla bir protokol imzalayacağız. Öğretmenleri oradan gönderecekler ve bu eğitimleri burada vermeye başlayacağız” dedi.

 

Bir cevap yazın