FETÖ ablasına 4 yıl 2 ay hapis

Hatay’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan yargılanan ve ev ablalığı yaptığını söyleyen sanığa 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, avukatı ile katılan tutuklu sanık Güler Y., savunmasında, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtti.

Savunmasında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini 2010 yılında kazandığını kaydeden Güler Y, maddi durumu iyi olmadığı için Dörtyol’daki dershanede görev yapan öğretmeni aracılığıyla örgüte ait evlere yerleştiğini anlattı.

Yaklaşık 6 yıl bu yapıya ait evlerde kaldığını dile getiren sanık Güler Y, “2015 yılında ev ablalığı yaptım, fakültem yoğun bir fakülteydi, bu nedenle zaman zaman toplantılara katılamıyorduk. Katıldığım bir toplantıda ByLock isimli programdan bahsettiler, derslerimin yoğunluğu nedeniyle buradan haberleşebileceğimizi düşündüm. ‘Feride’ isimli kişi bluetooth aracılığıyla cep telefonuma ByLock’u yükledi, 2015 yılı ocak-mayıs aylarında kullandım, daha sonra sildim” diye konuştu.

Güler Y, kendisine ait ByLock rehberinde 3 kişinin kayıtlı olduğunu ve toplantılara gidemediği zaman evin durumu hakkında haberleştiklerini söyledi.

İddia makamı ise mütalaasında, sanığın ByLock’u telefonuna kurup kullanmak suretiyle üzerine atılı ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçunu işlediğini, anlatımlarıyla ByLock ve örgüt içerisindeki konumundan bahsetmesi nazara alınarak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması gerektiğini bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanığa ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis ceza verdi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılan sanık, duruşmalardaki tutumları göz önüne alınarak cezası 4 yıl 2 aya indirilerek tahliye edildi.

 

Bir cevap yazın