Hatay’ı marka kent yapma ‘SAVAŞ’ından galip çıktı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Home Cake Restoran’da basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, EXPO 2021’in gerçekleşeceği  ‘Dünya Gastronomi Şehri’ Hatay’a deniz taşımacılığı müjdesi verdi. Samandağı’ndan Erzin’e kadar herkesi ilgilendiren projenin hazırlıklarının yapıldığını ifade eden Başkan Savaş, tüm bölgeyi kapsayan dev projenin imzalarının Nisan ayında atılacağını söyledi.

Toplantıya HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, HBB Genel Başkan Danışmanı ve Expo ve Gastronomi Uzmanı Ömer Faruk Çelebi, HBB Kültür ve Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Bölge Koordinatörü Serhat Beydilli, HBB 3. Bölge Zabıta Müdürü Mehmet Kaplan, Home Cake Sahibi Gülşen Sökmen, Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Özgür Dede, İskenderun Pastacılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu ve basın mensupları katıldı.

“Sadece reklam yapmak istemiyoruz”

HBB Başkanı Lütfü Savaş, Expo ve Gastronomiyi tek başına 9 ay arayla alan Hatay’ı tanıtmak için yoğun çaba verdiklerini belirterek, “İstiyoruz ki hem Expo’yu çok iyi yapalım, hem de Hatay’ın tanınabilirliğini, marka değerini en üst seviyeye çıkartalım. Bu nedenle gastronomiyi olabildiğimiz kadar üst seviyede herkesle paylaşmak istiyoruz. Tabi bunu yaparken sadece reklam yapmak istemiyoruz. Bu dalda ‘Gastronomi Turizmi’ne yönelik bütün Hatay’daki departmanlarımızı alarma geçirip Hatay adına yapılacakları ortak akılla güçlü bir şekilde yapalım istiyoruz. Bunun için ilk bilgilendirme toplantısını geçen ay Antakya’da Habibi Neccar Sosyal Tesisleri’nde yaptık. İkincisini de bugün Home Cake’nin ev sahipliğinde yapıyoruz. UNESCO’nun öngördüğü şekilde bu işin lokomotifliğini yapacak kurumları seçeceğiz. Bu kurumlar bu işi götürecek. Biz sadece gölge gibi destek olan bir kurum olacağız. Ama istiyoruz ki; Hatay’da bu konuda ben de varım diyen dinamiklerin bu çatı altında gastronomi adına bize güç vermesidir. Expo 2021’ye kadar bu çıtayı olabildiğince en üst seviyeye çekmeyi istiyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağız. Expo ve gastronomi Hatay için çok önemli iki hadise” dedi.

Bu yarışma kaçmaz!

‘Malzeme Bizden Marifet Sizden’ sloganıyla bu hafta soru gerçekleşecek olan Yöresel Yemek Yarışması ile ilgili bilgiler veren Başkan Savaş, “Tüm Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu işbirliğiyle düzenleyeceğimiz ödüllü yemek yarışmasına her ilçeden katılım kararı aldık. İsteyen herkes yarışmaya katılabilir.  Üçer kişilik gruplar halinde köprü başında ekşi aşı ve içli köfte yarışması yapılacak. Amacımız dünya çapında Hatay mutfağını herkese tanıtmaktır. Kendisine güvenen kadın – erkek tüm Hataylılar 19-21 Aralık tarihleri arasında HBB Halkla İlişkiler Birimine başvuru yapabilecek. Yarışma sonunda birinciye 1.500 TL, ikinciye 1000 TL ve üçüncüye 500 TL’lik para ödülü takdim edilecek” dedi.

 Hatay’a deniz taşımacılığı müjdesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, toplantıda gastonomi ve EXPO 2021’in yanısıra Hatay’ın tanıtımına büyük katkı sunacak olan deniz taşımacı projesinin de müjdesini İskenderun’dan verdi. Hatay’ın sahip olduğu turizm değerinin arttırılmasına katkı sunacak olan dev projeyle deniz ulaşımının başlayacağını söyleyen Başkan Lütfü Savaş, “Gastronomi ve EXPO 2021’in yanı sıra Hatay halkına güzel bir sürprizimiz daha var.  Nisan sonuna kadar Hatay için çok önemli bir projeye daha imza atacağız. Hayal edemediğiniz bir proje. Bu proje sadece Hatay’ı değil, Kıbrıs, Lübnan ve Suriye’yi de ilgilendiren bölgesel bir proje” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın