Bu genç çocuk politikanın yıldızı olacak

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP İskenderun Gençlik Kolları Kongresi ile ikinci kez başkanlığa seçilen Cem Karpuz ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Genç olmasına rağmen, siyasi kariyeri gelecek vaat eden, donanımlı, gelecekten ne istediğini bilen, Atatürk’ün ışığında yürüyen genç bir siyasetçiyle CHP Gençlik İlçe Örgütü olarak ileriye dönük hedeflerini, partiyi  yerelde ve genelde iktidara taşımak için yapmayı planladığı çalışmaları, gençlerin siyasetteki rolünü konuştuk. Bugünün gençlik kolları başkanı, yarının ise yetişmiş bir siyasetçisi olarak CHP bayrağını hep daha yukarı taşıma mücadelesi verecek olan CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz ile röportajımız sizlerle…

SÖZ: Kısaca sizi tanıyalım?   
Cem Karpuz: 11 Nisan 1993 yılında İskenderun’da doğdum. İlkokulu Hacıahmetli İlköğretim okulu’nda, ortaokulu İskenderun Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda tamamladım. Üniversiteye, İskenderun Teknik Üniversitesi Mekatronik Bölümü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi AÖF Yerel Yönetimler bölümünü okuyarak devam ediyorum. Aktif siyasi yaşamıma 2011 yılında başladım ve partimizin gençlik örgütünde farklı görevlerde yer aldım. 12 Aralık 2015 tarihinde üyelerimizin desteğiyle İskenderun Gençlik Kolları Başkanı olarak seçildim. 16 Aralık 2017 yılında da tek aday olarak çıktığım olağan kongremizde partimizdeki genç arkadaşlarımızın güven oylarıyla görevimin 2. Dönemine başladım.

SÖZ: Gerçekleştirdiğiniz CHP İlçe Gençlik Koları Kongresi ile ilgili görüşlerinizi alalım?
Cem Karpuz: Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nde gençlik kolları olarak bu dönem tek liste ile seçime gittik. Yönetimimin ve arkadaşlarımın bana olan güveninden dolayı teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi gençlere önem veren bir partidir. Bana duyulan bu güvenin karşılığını görev sürem boyunca yapacağım çalışmalar ile vereceğim, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

SÖZ: CHP’li gençler olarak hedefleriniz nelerdir?
Cem Karpuz: Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin aydın, modern ve ilerici partisidir. Biz bu nedenle ilime, bilime ve teknolojiye elimizden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışacağız. Bölgemizde özellikle eğitimin zor koşullar altında yapıldığı yerlerde partililerimizin desteği ile bizden küçükler için araç gereç yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bizim için bir diğer önemli husus da onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Bu ülkenin tek bir evladını bile kaybetmeye lüksü yok. Tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin kişisel gelişimlerini sağlamaları için kitap okuması, araştırması öğrenmeye aç olması gerekiyor ki yeni Aziz Sancarlar, Cahit Arif’ler, Nazım Hikmetler çıkarabilelim.
Ayrıca gençler arasında mahalle örgütlenmesi yaparak bu örgütlerin iletişim ağını oluşturmak, oluşturduğumuz ekiplerimizle yerelde ve genelde partimizin iktidara gelmesi bizlerin en büyük hedefidir.

SÖZ: Gençleri bir çatı altında toplamak için neler yapacaksınız?
Cem Karpuz: Mustafa Kemal Atatürk’ün biz gençlere olan güveni doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve kollama fikrini Türk Gençleri arasında yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda çeşitli paneller, gençlik kampları ve görsel sanatlara önem vermeyi düşünüyoruz.

SÖZ: CHP’yi yerelde ve genelde iktidara taşımak için gençlere büyük görevler düşüyor. Siz bu konuda ne tür çalışmalar içerisine gireceksiniz?
Cema Karpuz: Bizler de partimizin her kademesinde görev alan ağabey ve ablalarımız gibi ideallerimizi, hedeflerimizi milletimize anlatmakla yükümlüyüz. Güzel ülkemizin ve büyük milletimizin çok daha iyi bir şekilde yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir yanda borç içinde kırılırken her gün geçmişten gelip hala devam eden yanlış dış politikaların dövize yansıması sonucu biraz daha fakirleşiyoruz. İçerde ise güvenin azaldığı bir adalet sistemi ve yine mevcut iktidarın geçmişten gelen birçok yanlış hamlesinin ceremesini çekmek halkımıza düşüyor. Yanlışlar ve hatalar var, (sözde) kandırılmalar var, özürler var ama istifalar yok. Ben ve arkadaşlarım milletimizin artık bu kötü gidişata dur demesi için çabalayacağız. Onlara sorunların kaynaklarını ve çözümlerini anlatmaya çalışacağız.

SÖZ: Okurlarımıza söylemek istediğiniz son sözünüz nedir?
Cem Karpuz: Dünya çapında saygın bir nesil yaratma hayali ile biz de bölgemizde gençliğimiz için kendi çapımızda tüm yüreğimizi ortaya koyarak kararlı ve onurlu bir mücadele veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.

 

Bir cevap yazın