Bakkallar Odası’ndan Esnaf Bakanlığı talebi

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Başkanı Veysel Cıncık, esnaf ziyaretleri kapsamında bu kez İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu’nu ziyaret etti. Esnafın sıkıntılarının dile getirildiği ziyarette Başkan Çöloğlu, mutlak suretle ‘Esnaf Bakanlığı’nın kurulması gerektiğini ifade etti.

Kent içine kurulan AVM’lerin esnaflara büyük darbe vurduğunu, bu sebeple çok sayıda bakkalın ve küçük marketin kapandığını belirten Mustafa Çöloğlu, “Şu anda odamıza kayıtlı 1250 üyemiz bulunuyor. Mahalle aralarında bakkallık mesleğini sürdürmeye çalışan küçük esnafımız yok olma derecesine geldi. Çoğu, büfe işletmeye başladı. AVM’ler işin içine girerek esnafımıza ciddi darbe vurdu. Bakkalların birbirine yakın işyeri açması da esnaflarımız arasında olumsuzluk yarattı. Şu unutulmasın ki; başta bakkallar olmak üzere esnaflar halkın psikoloğudur. Herkesin derdini dinler. Sıkıntılara çözüm bulmaya çalışırlar. Türkiye’nin güzel bir gerçeğidir bakkallar. Bizler de esnaflarımızın üstlendiği bu rolü birinci dereceden çözebilecek, esnafın derdini birinci derecede dinleyip, sorunlarına çözüm üretebilecek bir bakanlığın kurulmasını arzu ediyoruz’’ dedi.

Basın mensuplarının her zaman esnafın yanlarında olduğunu dile getiren İGC Başkanı Başkanı Veysel Cıncık da, “Esnaflarımızın sorunlarını gazetelerimizde paylaşarak bizi yönetenlerin dikkate almasını ve çözüm için çalışmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın