Defneli minikler Guinness’te

Defne Vilayetler Hizmetler Birliği Anaokulu öğrencileri, yaptıkları 100 m2’lik ‘EBRU’ çalışması ile dünyanın en uzun ‘EBRU’ eserini yaratırken, Guinness Rekorlar Kitabı’na da girdi. Eser, insansız hava aracı ile havadan da görüntülendi.
-TESCİLLENDİ
31 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşen rekor denemesi; öğrenci, veli, öğretmen, basın ve tarafsız gözlemciler eşliğinde bir alışveriş merkezinin açık otoparkında başarı ile gerçekleştirildi. Geleneksel Ebru Sanatı ile okul öncesi eğitimde farkındalık oluşturmak amacıyla, 400 okul öncesi öğrencisinin katılımıyla, 50 m uzunluğunda ve 2 m genişliğindeki (100 m2) bir kumaş üzerine gerçekleştirilen rekor denemesi için 26 Ekim 2016 tarihinde Guinness’e başvuru yapıldı ve söz konusu etkinlik, 9 Aralık 2017 tarihinde Guinness tarafından rekor olarak tescillendi.
-KATILIMCILAR-
Defne ilçesini Guinness’e sokmayı başaran etkinlikte görev alan Öğretmenler şunlar:
Şevki Fakıoğlu (Müdür), Yeşim Akbulut (Müdür Yardımcısı), Öğretmenler; Gülseren Arslan, Betül Aslaner Duman, Esin Çolak, Esen Duman, Semire Çolak, Müge Akar, Itır Beyza Günay, Itır Numanoğlu, Eda Sat Bereketoğlu, Feryal Bakan, Hayriye Uçkan, Pınar Küçükçınar, Perihan Sevim, Seher Culha Yüceses, Nilgün Akdemir, Pınar İğde, Nilgün Özkan, Zekiye Satur Yıldız, Serpil Devrim Yeniocak, Okan Özüdoğru, ücretli Öğretmenler Göyem Reyanioğlu ve Sevda Hatunoğlu

Bir cevap yazın