Zabıtadan, soba uyarısı

Samandağ Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı broşürlerle bilgilendirildi. Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Şimşek, okullarda, kamu kurumlarında astıkları afişler ve sokaklarda, caddelerde billboardlarla yaptıkları bilgilendirmelerle halkın kış mevsimini daha mutlu ve huzurlu bir ortamda geçirmelerini hedeflediklerini söyledi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ‘in talimatları doğrultusunda vatandaşların huzuru, mutluluğu ve refahı için çalıştıklarını söyleyen Zabıta Müdürü Önder Şimşek, “.Soba kullanan vatandaşlarımızın özellikle rüzgârlı havalarda Karbon monoksit zehirlenmelerine maruz kalmaması yönünde bilgilendirmeler yapıyoruz. Amacımız;  hem vatandaşlarımınız aldığı kömürü ve odunu doğru yakarak yeterince ısınabilmesini sağlaması, hem de havayı asgari düzeyde kirletmesidir” dedi.

Soba ve kaloriferlerin baca kontrolü yapılarak yakılması gerektiğini de hatırlatan Şimşek, “Bacalarımızın kapaklarını ve yönlerini özellikle doğru seçmemiz lazım. Rüzgârın esme yönünün farklı olabileceği ve içeri verebileceğini düşünerek hareket edilmesi gerekiyor. Kesinlikle tam yanma sağlanmadan soba kapaklarının kapatılmamasını istiyoruz. Bununla ilgili teknolojik olarak duman detektörleri, gaz detektörleri mevcuttur. Fakat, vatandaşa birebir ulaşmamız söz konusu olamayacağı için, halkımızdan isteğimiz can kayıplarının önüne geçmek için özellikle rüzgârlı havalarda kömür atarak, sobayı kapatıp uyumamalarıdır” dedi.

Bir cevap yazın