Nilüfer’in sesine, ses verin çığlık olsun!

Soğuk algınlığı teşhisi konularak defalarca eve gönderilen İskenderunlu Savcı Ailesi’nin 8 yaşındaki en küçük kızı Nilüfer,  kanser olduğunu bilmeden hayata tutunma mücadelesi veriyor.  Böbrek kanserine yakalanan ve okulunun en çalışkan öğrencilerinden olduğu belirtilen Nilüfer’in tedavisi için gerekli parayı bulamayan ailesi, kızlarının kurtulması için yetkililere destek çağrısında bulundu.

“Sağlık Bakanlığı’ndan yardım bekliyoruz”

Dumlupınar Mahallesi’nde yaşayan Savcı Ailesi, kızları Nilüfer’in hastalığı nedeniyle zor günler geçirdiğini belirterek, “Kızımızı çoğu kez doktora götürdük, ancak hastalığı ile ilgili kesin bir sonuç alamadık. Daha sonra rahatsızlandığında yine doktora götürdük bu defa da boğaz enfeksiyonu dediler. Yine ilaçları kullandık. Ama Nilüfer halsizdi. Sabahları kalktığında anne midem bulanıyor diyordu. Evden koyduğum beslenmeyi yemeden geri getiriyordu. İştahsızlık vardı. 10 Kasım günü ben yine doktora götürmek istediğimde, kızım ‘Anne okula gideceğim bugün 10 Kasım’ dedi. Ben de hemen ilk işim Pazartesi günü İskenderun Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Doktor bey önce apandisten şüphelendi ve ultrasona gönderdi bizi. Sağ böbrekte 8 santimetre büyüklüğünde bir kitle olduğu ortaya çıktı. Sonra bizi Adana’ya sevk etti. Adana’da tekrar tetkikler yapıldı. Kitlenin büyük olduğu ve kötü huylu olduğunu söylediler. İlk kemoterapi Adana, ikinci kemoterapi ise İskenderun’da yapıldı. Şuan için kemoterapisi devam ediyor. Küçülme olduktan sonra ameliyat olacak. Biz kızımıza hasta olduğunu bile söyleyemedik. Hala bunun şokunu üzerimizden atamıyoruz. Kemoterapi ve ameliyat yüksek maliyette ve bizim bunu karşılamak için durumumuz yok. Sağlık Bakanlığımızdan kızımın kurtulması için yardım bekliyoruz” diyerek küçük Nilüfer’in bu hastalığı yenmesi için yetkililerden yardım beklediğini ifade ettiler.

“Öğretmen olmak istiyorum”

Toza alerjisi olduğu için maske taktığını söyleyen 8 yaşındaki İnönü İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Nilüfer Savcı ise, “Sabah uyanıp okula gitmek için hazırlandığımda karnım ağrıyordu. Okulda da ağrılarım devam etti. Bazı zamanlarda yine koştuğumda ağrılarım oluyordu. Çok hareket ettiğimde karnım ağrıyordu. Sabahları kalktığımda midem bulanıyordu. Özellikle koşunca çok ağrıyordu. Ama iyileşmek için tedavi oluyorum. Tek isteğim derslerimde daha da başarılı olmak. Büyüdüğümde öğretmen olup küçük çocuklara öğretmenlik yapmak istiyorum. Derslerime çok çalışıyorum ve sınavlarımdan hep 90-95 ve 100 alıyorum” dedi.

 

Bir cevap yazın