EXPO 2021’in yol haritası çizildi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Dünya EXPO’ları konusunda uzman bir isim olan EXPO danışmanı Sven Stimac’ı konuk etti. Hatay’da düzenlenecek olan EXPO 2021’in yol haritasının belirlendiği ziyarette, başta Almanya, Hollanda ve Katar’da yapılan EXPO’lar olmak üzere birçok EXPO’da danışmanlık yapan ve son olarak 2016 yılında Türkiye’nin ilk EXPO’su olan Antalya’da görev yapan Sven Stimac’ı Hatay’da konuk etmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Savaş, EXPO’nun ve gastronomi şehri ilan edilmesinin Hatay’a katacağı değerleri anlattı.

“EXPO alanları yaşam merkezleri olacak”
EXPO 2021’in iki ayrı alanda gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Lütfü Savaş, “EXPO’nun bir kısmını, Antakya-Defne üstündeki Kisecik’te 200 dönümlük bir arazimiz var, orada yapacağız. Bir tanesini de İskenderun-Belen ve Arsuz ilçelerinin ortasında kalan Karaağaç-Nardüzü mevkiinde 175 dönümlük bir arazide yapacağız. Ayrıca 20 dönümlük alanda Uğur Mumcu’dan çıkan eserleri de arkeopark olacak şekilde düzenleyip sergileyeceğiz EXPO’yu yaparken; oraya bir spor kompleksi, kültür merkezi ve EXPO alanı da yapacağız. Dünya’nın farklı yerlerinden rengarenk çiçekler ve bahçeler içerisinde 7’den 70’e herkesin vakit geçirebileceği, eğlenebileceği, spor yapabileceği ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir yaşam merkezi olacak. İnşallah bunu hep birlikte yapacağız” dedi.

“Diğerlerinden benzersiz bir EXPO olacak”
EXPO’ların hepsinin uluslararası ve çok büyük beceri isteyen kompleks projeler olduğuna dikkat çeken Sven Stimac ise, “EXPO 2021, sadece Hatay için değil, Türkiye için de gurur ve onur verici bir başarıdır.. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş, bu organizasyonu başarıyla gerçekleştirebilmek adına büyük bir özveriyle çalışıyor. Profesyonel bir çalışmanın sonucu olarak bu organizasyonun çok başarılı olacağına inanıyorum. Her EXPO benzersizdir. Ancak, ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla gerçekleşecek olan EXPO 2021 diğerlerinden çok daha farklı olacak. Çünkü bir çok medeniyete ev sahipliği yapan hoşgorü, barış ve kardeşlik şehri Hatay’ı tanıtacak. Türkiye’deki ikinci EXPO’da görev almaktan büyük mutluluk duyduğumu belirterek, daha önceki EXPO’lardan edindiğim tecrübelerime dayanarak Hatay’da belirlenen 375 dönümlük sergi alanının bölgenin değerini daha çok artıracağını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın