CHP Arsuz seçimlerinde sürpriz gelişme!

Geçen hafta yapılan CHP Arsuz İlçe Kongresi’nin yapıldığı Arsuz Belediyesi Nikah Salonu’ndaki oy kullanma kabinlerinin üzerinde bulunan kameraların açık olduğunu ve bu durumun seçime gölge düşürdüğünü söyleyen CHP Arsuz İlçe Başkan Adayı Mahmut Şirin, konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyacağını söyledi.

Adaylık yarışında, oy kullanma gizliliğinin ihlal edildiğini düşündüğünü belirten Mahmut Şirin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“03 Aralık pazar günü belediyeye ait nikâh salonunda yapılan CHP Arsuz İlçe Kongresi’nde daha sonra dikkatimizi çeken vahim bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Oy kullanılan kabinin, kameranın altına koyulup, kamerayı direk olarak kabine doğru çevirip delegeler baskı altına alınmıştır.

Bu olayın seçimin güvenlik ve gizlilik halini ihlal ettiğini düşündüğümden İskenderun ilçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na itiraz ettim. Ancak itirazım “Kamera çalışmıyor” gerekçesiyle reddedildi.

Kamera çalışmıyor olsa dahi delegeler çalışıp çalışmadığını nereden bilebilir?
Delegelere “Bakın sizleri kameradan takip ediyoruz” denilmediğini nereden bilelim?

Bu noktada delegelerin oy kullanırken iradeleri bilinçli olarak baskı altına alınmıştır. Kamerayı fark eden ama bize bunu daha sonra söyleyen birçok delege, belediyede resmî işleri devam ettiği için ve bu işlerin sekteye uğramaması amacıyla, belediye yönetiminin açıkça destek verdiği ve birçok belediye meclis üyesinin de il ve kongre delegesi olarak aday olduğu karşı listeye oy verdiğini bizzat bana söylediler. Bana oy veren veya vermek isteyip de baskı altında kaldığından ötürü oy veremeyenlerin hakkını savunmaya devam edeceğim. İtirazımı üst kurul olan YSK’ya da yapacağım ve bu konunun takipçisi olacağım…

Hakkımı ve hakkınızı sonuna kadar savunacağım.”

 

Bir cevap yazın