Ayakkabıcılık Hatay’dan sorulur

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin,  T.C. Kalkınma Bakanlığı ve BM Kalkınma Bakanlığı(UNDP) ile ortaklaşa yürüttükleri “Antakya’da Ayakkabıcılık Sektörüne Sayacı Yetiştirilmesi Projesi” kapsamında teorik ve pratik eğitim alan 40 kursiyeri ziyaret etti.

Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Lisesi Atölyesi’nde eğitim gören kadınların üretim aşamasını izleyerek, yetkililerden bilgi alan Başkan Çinçin, Hatay’ın Türkiye’de ayakkabıcılık sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ve erkek ayakkabı gereksiniminin %35’ine yakın kısmının buradan sağlandığına dikkat çekti.

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hatay Ayakkabıcılar Odası ile işbirliğiyle hazırlanan projenin toplam tutarının yaklaşık olarak 750 bin lira olduğunu hatırlatan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “Ayakkabıcılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli sayacı elemanı yetiştirilmesi ve başarılı bulunan kursiyerlerden en az yarısının bu sektörde istihdam edilmesi açısından projeyi önemsiyor ve fırsat buldukça kursiyerlerimizi ziyaret ediyorum. Kısa sürede uzun bir yol kateden kursiyerlerimizi de kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın