Sağlıkta engelliler için Gelişim atağı

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol  1. Lig Şampiyonu İskenderun Engelliler Basket Takımı oyuncuları İskenderun Özel Gelişim Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. Sağlık kontrolü sonrası basketçilerle bir araya gelen hastane yönetimi, sadece 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nde değil, her zaman engellilerin yanlarında olduklarını belirterek,  engelliler için ulaşılabilir hastane olmak için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Sporculara sağlık hizmeti vermekten mutluluk duyduklarını ifade eden İskenderun Özel Gelişim Hastanesi İş Yeri Hekimi Dr. Cengiz Gündüz,  ‘Herhangi bir Aralık’ta değil, her zaman yanınızdayız’ dedi.

Bölge sporuna önem verdiklerini ifade eden İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Başhekim Dr. Ömer Suha Caymaz ise, takıma başarılar dileyerek, hastane olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

   “Gelişim,  ‘Engelli Dostu’ Olacak”

Hastane olarak, ‘Engelliler açısından ulaşılabilir hastane’ projesiyle ilgili çalışmalara başlayacaklarını ve bu anlamda engellilerin hizmet almasını kolaylaştıracaklarını vurgulayan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Direktörü Prof. Dr. Bülent Tekinsoy ise, “İskenderun Gelişim Hastanesi’ni, bu süreç itibariyle ‘Engelli dostu hastane’ haline getirmek için çalışmalara başlayacağız ve engelli vatandaşlarımıza karşı görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Bu anlamda, engelli bireylerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlemelere gideceğiz. Unutulmamalıdır ki; hepimiz bir engelli adayıyız” şeklinde konuştu.

“Bize önem verdiğiniz için mutluyuz”

Dokuz yıldan bu yana kulüp olarak engelli bireyleri spora kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden İskenderun Engelliler Spor Kulübü Takım Kaptanı Umut Akbay ise, sporculara sağlık hizmeti sundukları için hastane yönetimine teşekkürlerini sunarak, “İskenderun Gelişim Hastanesi ve İskenderun Doğa Koleji’nin katkılarıyla engelli arkadaşlarımıza yapılan sağlık taramasından dolayı çok mutluyuz. Sporcu arkadaşlarımızı hatırladıkları ve önem verdikleri için, hastane ve okul yönetimine ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çocukluğumuz çok zor şartlarda geçti. Birçoğumuz sınıflarından çıkamadan, top oynayamadan okulu bitirdi. Bu psikoloji gerçekten çok farklı. Sporcu olmak zor iş, engelli bireyi sporcu yapmak çok daha zor bir iş. Amacımız, engelli bireyleri spor yoluyla hayata kazanmaktır” dedi.  Konuşmaların ardından engelli sporculara hastane yönetimi tarafından,‘Check Up Katılım Belgesi’ verildi.

 

 

Bir cevap yazın