Başarılı bir iş kadını ve başarılı bir YAZAR!

İskenderun Özel Palmiye Hastanesi Yöneticisi Seval Kirmit Yazar, İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nin davetlisi olarak öğrencilerle ve öğretim üyeleriyle bir araya gelerek hem tecrübelerini ve başarısının sırrını paylaştı, hem de “Yaşam Parodisi” ismini verdiği ilk kitabını tanıttı.

Çalışma hayatına öğrencilik yıllarında Ankara’da bir dershanede stajyer öğretmen olarak başladığını anlatan Seval Kirmit Yazar; “Ardından çalışma yaşantım kendi aile şirketimde yani Güven Makine ’de devam etti. Geçen süreçte büyüme kararı alan ve sağlık sektörüne giren şirketimizin bünyesine kattığı İskenderun Özel Palmiye Hastanesi’nde de 2009 yılından itibaren Genel Koordinatör olarak iş yaşantımı sürdürmekteyim. Sağlık sektörü hiç anlamadığım ve bilmediğim bir sektördü ama işin içerisine girdikten sonra anladım ki; insan kendi mutfağında pişiyormuş. Sevgili öğrenciler sizin bölümünüz ne olursa olsun kendinize güvenin, inanın ve ‘ben işimi en iyi şekilde yaparım’ diyerek motivasyonunuzu sağlayın. Kişi, kendine inandıktan sonra yapamayacağı, başaramayacağı hiç bir şey yoktur” derken, ülkemizde okuma yazma bilmeyen nüfusun 3,8 milyon, ilkokul mezunu olan toplam nüfusun 28,5 milyon olduğunun altını çizerek, öğrencilere mutlaka okuyun çağrısında bulundu.

Öğrencilere başarısının sırrını da veren Seval Kirmit Yazar; “Benim bu kitabı yazmamdaki en büyük amacım hayallerimin ve hedeflerimin peşine koşmaktı, ‘Ben bir kitap yazmalıyım’ dedim. Çünkü okumayı, öğretmeyi, yazmayı seviyorum her zaman da böyle bir hayalim ve hedefim vardı onu gerçekleştirerek “Yaşam Parodisi” ismini verdiğim kitabımı yazdım. Siz öğrencilerin de, her zaman hayalleri ve hedefleri olsun. Başarı aşk gibidir. Başarı sizin aşkınız olsun ve sürekli peşinden gidin. Öğrenin, öğretin ki hayata katkınız olsun, öğretin ki hayat sizden faydalansın” şeklinde konuştu.

Sunumun ardından, İskenderun Özel Palmiye Hastanesi Genel Koordinatörü Seval Kirmit Yazar’a İskenderun Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ebru Çakır tarafından günün anısına hediye takdim edildi. Öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çektiren Seval Kirmit Yazar, daha sonra ‘Yaşam Parodisi’ isimli kitabını imzaladı.

Bir cevap yazın