Vali Ata’dan Hatay’ın engelli fotoğrafı

Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla Hatay Engelli Koordinasyon Merkezi’nde kurs gören engelli vatandaşları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Ali Sandıkçı eşliğinde makamında kabul etti.

Vali Ata, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün amacının toplumda engelli vatandaşlarımızın durumu hakkında farkındalık yaratmak olduğunu dile getirerek, “Özellikle son 20 yıllık sürece baktığımız zaman ülkemizde de engellilerin sorunlarının çözümü, onların eğitimi, kendi hayatlarını idame ettirebilmeleri için çok önemli projeler yapılmıştır. Gerek onlara sağlanan sosyal haklar, gerekse engeliler ve engelli ailelerine getirilen birtakım yasal düzenlemeler onların topluma entegre edilmesi konusunda atılmış önemli adımlardır” dedi.

Dünya nüfusun yüzde 15’inin engelli olduğunu belirterek, bu oranın Türkiye’de yüzde 12, Hatay’da ise yaklaşık olarak yüzde 2,5 olduğunu ifade eden Vali Ata,  yaklaşık 200 engellinin Hatay Engelli Koordinasyon Merkezi’nde eğitim aldığını, Hatay Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak il genelinde 14.605 engelli Evde Bakım Hizmet Modelinden, 304 engellinin Kuruluş Bakımından (resmi ve özel) faydalandırıldığını, Hatay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıklarından destek aldığını söyledi.

Bir cevap yazın