EXPO 2021 için en dinamik güç; kadınlar!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ‘EXPO 2021 Fuarı’ ve Gastronomi şehri unvanı elde etmesi dolayısıyla Hatay’ın elde edeceği kazanımları anlattığı tanıtım toplantılarından birini bu kez Hataylı kadınlar için gerçekleştirdi. Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon ve kent konseyi üyeleri, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Başkanı Yasemin Şakar ve üyeleri ile Doğan Grubu temsilcileri Dilek Anıl ve Zekiye Yiğitbaşı’nın katıldığı toplantıda Başkan Lütfü Savaş’ı eşi Nazan Savaş, Danışmanı Ömer Faruk Çelebi ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt da yalnız bırakmadı.

HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi’nin EXPO 2021 ve Hatay gastronomisi konulu sunumuyla başlayan toplantıda, Hatay’ın doğal ve karakteristik yönlerinin EXPO 2021 ile dünyaya tanıtılabileceği, fuarın doğru ve etkili bir planlamayla kenti kalkındıracak yeni iş kolları ve istihdam olanakları yaratacağı ve şehrin turizmini canlandıracak bir organizasyona dönüşebileceğine dikkat çekildi.

EXPO 2021 ve gastronomi zaferinin Hatay’ın altın bilezikleri olduğunu ısrarla vurgulana HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Biz bu iki konuya yalnızca önderlik ediyoruz. Bu konuda sivil toplum örgütlerimizin ve vatandaşlarımızın bize destek vermesi ve bu zaferleri sahiplenmesi gerekiyor. Gastronomi zaferimizin ardından otellerimizin doluluk oranı ciddi oranda arttı. Biz esnafımız kazansın istiyoruz. Belediyelerin tek görevi altyapı ve üstyapı çalışmaları değildir. Bizlerin görevi tüm çalışmaların yanısıra Hatay’ı geleceğe taşıyacak önemli adımlar atmaktır” dedi.

Hatay’ın geleceğine katkı sunacak olan bu iki değere herkesin destek olması gerektiğini ifade eden Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon ise FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları’ndan sonra ekonomik ve kültürel etki yaratan en büyük üçüncü organizasyonun Hatay’a kazandırılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, “Hatay’ın eşsiz bitkilerini ve gastronomisini sürdürülebilir kılmak, Hatay’ın değerlerini  uluslararası arenaya  taşımak için çaba harcayan Başkan Savaş’a ve Ömer Faruk Çelebi’ye teşekkür ediyorum. Herkesin bu zaferlere destek olmasını umuyorum” dedi.

Bir cevap yazın