Arsuz çıkmaz sokak kalmasın!

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan ve dernek ikinci başkanı Metehan Sakallı, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i ziyaret ederek, Arsuz – Samandağ yolunun açılması amacıyla başlatmış oldukları ‘Arsuz çıkmaz sokak olmak istemiyor” adlı imza kampanyasına destek istedi.

Arsuz ve Samandağ turizminin daha da canlanması için yapılabilecek projeler ve hizmetler konusunda fikir alışverişinde bulunulan ziyarette,  Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ-Antakya çevreyolunun tamamlanmasıyla birlikte Çevlik’ten Arsuz’a uzanan bir yolun her anlamda iki ilçeye katkısı olacağını belirterek, kampanyaya imzasını attı.

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, “ Arsuz ile Samandağ yolunun açılması iki ilçe arasındaki yolu kısaltacağı gibi, ekonomiye katkısı ve turizmde evrensel sevginin yakalanmasında önemli bir yer teşkil etmektedir. İki ilçenin doğal ve tarihi değerlerinin yeterince tanıtımı yapıldığı takdirde turizme olumlu katkılarının olacağı gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız. Bunun sonucunda inanç turizmi canlanacak ve yöre halkına ekonomik olarak dönecektir. Arsuz, şu an çıkmaz sokaktır. İlçemize gelen konuklarımız Samandağ ve Yayladağı’na gitmek için tekrar İskenderun’a dönmek, Belen üzerinden gitmek zorundalar. Çıkmaz sokak olmaktan kurtulduğumuzda tüm bu olumsuzluklar da ortadan kalkacaktır. Biz, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği olarak bize ulaşan yoğun talepler karşısında “Arsuz çıkmaz sokak olmak istemiyor” imza kampanyası başlattık. İmza kampanyasına katılım ve ilgi her gün artmaktadır. Belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin, siyasilerin, halkımızın bu kampanyaya destek olmasını bu kampanyanın birer paydaşı olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın