Hatay’a Lütfü Savaş dopingi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, basın mensuplarıyla biraraya  geldiği sabah kahvaltısında UNESCO tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görülen Hatay’ın Gastronomi şehri seçilmesi ve EXPO 2021 ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Gastronomi şehri ve EXPO 2021’i Hatay’ın ait olduğu iki altın bilezik olarak değerlendiren Başkan Savaş, bu iki zenginliğe sahip çıkılması ve olaya siyasi bakılmaması gerektiğini belirterek, “Siyasi gelecek için değil, Hatay’ın geleceği için tüm siyasi partilerden şehir adına EXPO 2021’e desteklerini bekliyoruz” dedi.

Hatay’ın marka değerini arttıracak çalışmalar içerisinde olduğunu da ifade eden Başkan Lütfü Savaş, “Gastronomi şehri ve EXPO 2021 Hatay için iki ayrı altın bilezik. Bu bilezikleri korudukça altın borsası gibi kazanmaya devam edeceğiz. Biri Hatay’a 4 milyar avro, diğeri ise 6 milyar avro kazandıracak. Daha önce her şeyi olan ama hiçbir şeyi olmayan bir şehirdik. Bu iki değere sahip çıkarsak sürekli altın bileziği takan bir şehir olacağız ve sürekli kazanmaya devam edeceğiz” dedi.

Hatay mutfağının zenginliklerini tanıtmak için her güne özel bir yemek günü yapılması gibi girişimleri olduğuna da değinen Savaş, “ Künefe günü, helva günü gibi her gün bir yemek günü oluşturup, gündem yaratmaya ve Hatay’ın algısını yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Ayrıntılar birazdan

Bir cevap yazın