Güçlü ekonomi, güçlü girişimci ile başlar!

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu Samandağ Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yoğun bir katılımla başladı.

Yeni bir iş kurabilmeleri için hangi yolları izlemeleri gerektiği konusunda bilgiler aktaran Girişimcilik Danışmanı Tansel Öter, kursun ilk gününde kursiyerlere girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikrinin geliştirilmesi, iş kurma egzersizleri, proje hazırlanması ve iş planı hakkında detaylı bilgiler verdi.

Eğitimin temel amacının girişimciliğe klasik bakış açısını değiştirmek ve girişimci adayının vizyonunu geliştirmek olduğunu ifade eden Tansel Öter, 4 gün sürecek olan kursu başarıyla tamamlayacak olan kursiyerlere KOSGEB tarafından girişimcilik sertifikası verileceğini ifade etti.

Gençler ve kadınlar başta olmak üzere her yaştan ve her kesimden ilçe sakininin iş sahibi olması için bu eğitimleri önemsediğini ifade eden Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,  ‘Güçlü ekonomiler yerelden başlar’ anlayışı ile hareket ettiklerini ifade etti.

 

Bir cevap yazın