Bir fidan düştü toprağa, can suyu gözyaşı olan!

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde hain saldırı sonucu şehit düşen 21 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı memleketi Hassa’da gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki gün teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanarak Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Piyade Sözleşmeli Er Abacı’nın Türk bayrağına sarılı naaşı babaevinde helallik alınmasının ardından Hassa Akbez Mahallesi’ndeki merkez camiisine getirildi.

Düzenlenen cenaze törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, İsmet Tokdemir, 6’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kılıçdede Mezarlığı’nda defnedilirken, şehidin babası Faruk ve annesi Hülya Abacı gözyaşlarına boğuldu.

Acılı baba Faruk Abacı ile şehidin mezarına toprak atan Vali Doğan, daha sonra Abacı’nın tabuta sarılı Türk Bayrağını baba Faruk Abacı’ya, şehidin fotoğrafını anne Hülya Abacı’ya verdi.

Bir cevap yazın