Emre Asım Özyurt adı Gültepe’ye şifa dağıtacak

MÜSİAD Hatay Şubesi Başkanı Ali Özyurt’un 3 yıl önce vefat eden oğlu Emre Asım Özyurt adına İskenderun Gültepe Mahallesi’nde yaptırdığı Sağlık Ocağı’nın açılış töreni duygu dolu anlara sahne oldu.

Gültepe Mahallesi sakinlerine şifa dağıtacak olan Emre Asım Özyurt Aile Sağlık Merkezi’nin açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ile Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr Mustafa Hampolat, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, iş insanı Ali Özyurt ve eşi Bilge Özyurt, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ali Özyurt ile eşi Bilge Özyurt’un gözyaşlarına hakim olamadıkları açılışta kısa bir konuşma yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, merhum evlatları adına Aile Sağlık Merkezi’ni 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Ali Özyurt ve eşine teşekkür etti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, konuşmasında “Anadolu’nun her ilini gezdiğimizde, çevreye  baktığımızda ecdadında bu tür şifahaneler yaptığını göreceksiniz. Rabbim hayrınızı kabul etsin ve evladınıza merhametiyle muamele etsin, mekanı cennet olsun. Bugün bu güzel eserin açılışı için bir araya geldik. Ali bey bu protokolü imzalarken çok heyecanlıydı, çok mutluydu, belki çok fazla hayır işledi, bilmediğimiz belki çok sadakası var, ama burası onun için biraz özel bir yer. Bizde kendisinin bu isteğinden dolayı en çok ihtiyaç hasıl olan bu bölgede inşa edilmesinin uygun olacağını düşündük. Ben buradaki hizmetlerin kalitesinin çok iyi olacağına inanıyorum çünkü Türkiye artık sağlık sektöründe çok ciddi yatırımlar ve hizmetler yapmakta. Yurt dışından sağlık hizmeti için Türkiye’ye gelen insanların, sağlık turizminin olduğu bir ülke haline geldik ama önceliğimiz kendi insanımıza en iyi sağlık hizmetini sunabilmek, pandemi döneminde herkes bunu fark etti ve gördü. Dünyanın her tarafında, Avrupa’da, gelişmiş ülkelerin hastanelerinde yer bulunmazken, biz hiçbir vatandaşımızı dışarda bırakmadık, hepsinin tedavisini en üst seviyede yaparak şifa bulmalarına vesile olduk. Ben tekrar hayırseverimize şükranlarımı sunuyorum, hanımefendi çok duygulu, burada olan akrabaları da bu duygu içerisindeler, yaptıkları işin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunun bizde farkındayız. Yapmış olduğunuz bu katkıdan dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hatay Valiliği adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hayrınızı kabul etsin, hayırlı hizmetlere vesile olsun. Buraya gelen bütün hemşerilerime de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Doğan, ayrıca binlerce insana şifa dağıtılmasına vesile olacak olan sağlık merkezinin yapımından dolayı da Ali Özyurt ve eşi Bilge Özyurt’a plaket takdim etti.

Bir cevap yazın