61 kesinti tesadüf mü?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  14 Temmuz tarihinden itibaren il genelinde 61 noktada elektrik kesintisinin yaşandığını belirterek, suyun da kesilmesine neden olan enerji kesintilerinin sabotaj kaynaklı olduğunu yeniledi. İl genelinde yaşanan elektrik ve su kesintileri ile ilgili yaptığı açıklamada kesilen her bir saat elektrik için 8 saat su verilemediğini belirten Başkan Savaş, enerji sağlayıcıların yatırım yapması gerektiğine dikkat çekti.

Tutanakları paylaşmamışlar!

Elektrik kesintilerine değinen Başkan Savaş, “14 Temmuz’dan itibaren en az 1 saat olmak üzere 61 noktada elektrik kesilmiş. Elektrik 1 saat kesilince 8 saat su verilemiyor. Biz kimseyi suçlamıyoruz ancak bakım ve onarım yapılacaksa bizim de haberimiz olmalı. 700’e yakın su kaynağımız var. Hepsine jeneratör koyamayız. Çünkü bunları koruyamayız. Elektrik kesintilerinin sabotaj olduğunu resmi kurumlardan aldığım tutanaklara dayanarak yaptım. Sanıyorum bu tutanakları Sayın Valimiz ile paylaşmamışlar. Ancak halkımız gerçekleri bilmeli. Sayın Valimizle kavga edecek durumda değiliz. Şu anda herkes birbiriyle barışık ve birlikte yaşamak zorunda. Elektrik kesintileri konusunda enerji sağlayıcılar yatırım yapılmak zorunda. Ama bunu tam bayram öncesi yapmak doğru değildi” dedi.

Suriyelilerin su ve elektrik tüketimi çok fazla!

Lütfü Savaş, kentte yaşayan Suriyelilerin elektrik ve su tüketiminin fazla olduğunu, iktidarın bu konuda belediyelere kaynak yaratması gerektiğini de vurgularken, “Bu ve altyapı konularında iktidarın bize istihkakımızı vermesi lazım. Bitti dedikleri barajları gerçekten bitirip açması lazım. Madem bu kadar insanı buraya getiriyorsunuz o zaman belediyelere yardım etmeleri gerekir” dedi.

Altyapıya 850 milyon liralık yatırım!

HATSU’nun ilçelere yaptığı yatırımları sıralayan Başkan Savaş, “2014 yılından itibaren Arsuz’a 65, Antakya’ya 295, Belen’e 64, Defne’ye 31, İskenderun’a 45, Kırıkhan’a 36 buçuk, Yayladağı’na 12, Samandağ’a 74, Reyhanlı’ya 29, Payas’a 11, Kumlu’ya 4 buçuk, Erzin’e 95, Hassa’ya 28 buçuk, Dörtyol’a 20 ve Altınözü’ne 51 buçuk milyon liralık yatırım yaptık. Sadece altyapıya 850 milyon liralık yatırım yaptık. Devam eden çalışmalarımız var. Bunları da en az krediyle yapan belediyeyiz. 2017 yılında İskenderun’un 99 milyon liralık borcunu ödedik” dedi.

Muhalefet belediyelere destek yok!

İktidar partisinin 19 yıldır kendi yönettiği ilçelerde bile hiçbir yatırım yapmadığını söyleyen Savaş, “Altınözü yıllardır iktidar partisi tarafından yönetiliyor. Kanalizasyon ve içme suyunu şebekesini biz yaptık. Arıtma tesisini de yapacağız. Reyhanlı’da 80 bin nüfusa göre arıtma tesisi yaptık ama şu anda ilçenin nüfusu 230 bin. Muhalefet belediyesi olduğumuz için bölgedeki hibelerden en az yararlanan belediye de biziz. İktidar partisinden olan büyükşehirler bizim aldığımızın 3 katı hibe aldı” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın