Hatay, dünyanın belleğine kazınacak!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Pandemi ile mücadelede en az vaka sayısına sahip il olma başarısını gösteren Hatay’da en büyük hedefin virüsü tamamen yok etmek olduğunu söyledi.

55 yerel Tv’nin ortak yayınladığı programda konuşan başkan Savaş, pandeminin yanısıra 10 Aralık’ta kapılarını açmaya hazırlanan EXPO2021’e değinerek, herkesi Hatay’a davet etti.

 “Hatay halkı bilinç seviyesi yüksek bir toplum”

Herkesin tek temennisinin biran önce normal hayata dönmek olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “ İnsanlarımızın bilinç seviyesi çok önemli. Hatay halkı bilinç seviyesi yüksek bir toplum. Ve Hatay halkı gerçekten de hijyene önem veriyor. Türkiye’de şu anda virüsün en az olduğu 100 binde 14’lere düştüğü seviyedeyiz. İnşallah bundan daha da aşağıya düşürürüz ve virüsten de Hatay’ımız, ülkemiz ve tüm dünya hızlı bir şekilde kurtulur, herkes de normal hayatına döner. Bizler, Hatay halkının bilinç seviyesi, doktorlarımız, Sağlık Bakanlığı herkes elinden geleni yaptı. Çok şükür şu anda insanlarımız kurallara uymaya gayret etti. Minumum seviyeye indirmiş durumdayız. Bütün amacımız virüsü tamamen yok etmek ve bir daha karşılaşmamak” dedi.

EXPO alanları yüzde 98 tamamlandı

EXPO 2021 çalışmaları hakkında bilgi veren Lütfü Savaş, “ Yurt içi ve yurt dışı için davetlerimiz devam ediyor. EXPO 2021’i Antakya-Defne ve İskenderun-Arsuz bölgesi olmak üzere iki bölgede yapıyoruz. Yaklaşık 310 dönümlük arazi içerisine yapıyoruz. İskenderun bölgesinde yurt dışından gelecek bahçeler ve aynı zamanda mutfaklar olacak. Antakya-Defne bölgesinde ise yurt içinden katılacak belediyelerimiz olacak. Ve şu anda her iki tarafın da yüzde 98 seviyesinde inşaatını bitirmiş durumdayız. Temmuz ayı başlamadan da hem yurt içinden hem de yurt dışından gelecek şehirlerimiz kendi bahçelerini kuracaklar. Yapacağımız bu organizasyon altı aylık veya bir senelik olmayacak” dedi.

“İki bölgemizde de başarılı olacağız”

EXPO 2021’in Hatay halkına kalıcı bir hizmet vereceğini ifade eden Savaş, “İskenderun-Arsuz hem de Antakya-Defne bölgesinde bu yerlerimiz kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler olmak üzere eğlence, eğitim ve ticari faaliyetler gibi birçok alanda hizmet edecek ve insanların uğrak yeri olmaya devam edecek. İskenderun bölgesinde uluslararası camiada kendini ispat etmiş şehirlerin yemekleri olacak. Antakya-Defne bölgesinde ise yurt içinden UNECO tarafından tescillenmiş mutfaklar ve lezzetine güvendiğimiz şehirlerimizin mutfakları olacak. UNESCO tescilli Hatay’ın yemekleri de Antakya, bir tanesi de İskenderun bölgemizde olacak. Uluslararası bahçe ve mutfaklardan faydalanmak isteyenler ve o kültürü tatmak isteyenler Arsuz-İskenderun bölgesine gelecekler. Ulusal çapta lezzeti ve bahçeleri görmek isteyenler Antakya-Defne bölgesine gelecekler. İnşallah ikisinde de başarılı olacağız” dedi.

 “Herkesi Hatay’a bekliyoruz”

Herkesi Hatay’a davet eden Lütfü Savaş, “ Dünyadaki bütün barışı isteyen insanları Hatay’a davet ediyoruz. Damak zevki, görsel zevk, tarım ve bahçe ürünleri, tıbbi aromatik bitkiler, müzeler, birçok alanı sergileyeceğimiz organizasyonda herkesi misafir etmek istiyoruz. Dünyadan gelecek insanların hoşuna gidecek ve onların belleğine kazınacak güzel organizasyonlar yapıyoruz. Herkesi Hatay’a bekliyoruz. 10 Aralık 2021’den itibaren organizasyonumuz başlayacak” açıklamalarında bulundu.

Bir cevap yazın