Reyhanlı Belediyesi’nden örnek davranış

Reyhanlı Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı günler geçiren ilçedeki çiftçiye destek olmak amacıyla, dar gelirli ailelere dağıtılmak üzere 100 ton patates satın aldı. Patatesi halka ulaştırmak üzere araçlara yükleyen üreticilerle biraraya gelen Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ile Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, dağıtımın 10 bin aileyi kapsayacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, patates üretiminin Reyhanlı’da yoğun olarak yapıldığını ve bu yıl pandemi dolayısıyla çiftçinin pazar payının iyice azaldığını belirterek, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında patatesi çiftçiden alıp, halka dağıtacaklarını söyledi.

100 ton patatesin mahalle muhtarlarının belirlediği dar gelirli ailelere ulaştırılacağını belirten Milletvekili Hüseyin Şanverdi,  “Sosyal belediyecilik anlamında Reyhanlı Belediyesi olarak Pandemi nedeni ile son zamanlarda patates üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıları bir nebzede olsa azaltmak ve dar gelirli ailelerimizin mutfak ihtiyaçlarından olan patatesi onlara ulaştırmayı hedefliyoruz. 10 bin ailemizi kapsayacak olan bu yardımın hem çiftçilerimize hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Belediye başkanımız, ilçe başkanımız, geçnlik kolları ve kadın kolları başkanlarımız ile birlikte ilçe genelinde mahalle muhtarlarımızın belirlediği dar gelirli ailelerimize tek tek ulaşarak bu yardımı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın