CHP Heyeti’nden yangınla ilgili önemli tespit

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yangın felaketinin yaşandığı Hatay’da iki gün süren incelemelerini tamamladı.

‘Büyük bir facia’

Hatay milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal le Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte yangında küle dönen İskenderun Kışla Köyü’nde hurdalık deposu, Nardüzü Mahallesi Antrepo, Nergizlik Meşrubat Fabrikası ile İplik Fabrikası’nda incelemelerde bulunan CHP Heyeti, Kışla, Nergizlik, Karahüseyinli, Sarımazı ve Müftüler’de yangından etkilenen vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

‘Yetkililer yükümlülüklerine yerine getirsin’

Yanan işyerlerinde oluşan hasarı gözlemleyen CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “İki gün süren yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Evlerde ve işyerlerinde ciddi mal kaybı var. Raporumuzu yarın Genel Başkanımıza sunacağız. Büyük bir facia. Bir ay içerisinde iki büyük yangının iyi araştırılması gerekiyor. Valilik ilk açıklamasında trafo patlaması dedi, ardından Sayın bakan kuvvetli delillerimiz var dedi. Biz, Hatay yakılıyor, yanmıyor dedik. Daha sonraki süreçte terör örgütünün yangını üstlendiği yönünde bilgiler ulaştı. Bir takım zafiyetler olduğu net ve açık. Bir istihbarat zafiyeti var. Bir ayda iki büyük yangın çıkıyorsa emniyetin ve MİT’in durum değerlendirmesi yapması gerekiyor. Devlet bu tip yangınlar çıkınca söndürmekle görevlidir. Ama çıkmasını da engellemekle görevlidir. Bu açıdan istihbarat almak gerekiyor. Bu konuda daha dikkatli çalışmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘Yetkililer yükümlülüklerine yerine getirsin’

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de, Hatay Halkı’na ve bütün Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Dünden itibaren yaptığımız incelemelerde ciddi hasarlar tespit ettik. Şimdi devlete düşen hem sorumluları ortaya çıkarmak, hem de bir sosyal devlet yükümlülüğü ile ortaya çıkan hasarı hızla tespit etmek ve gerekli telafiyi halkı rahatlatacak şekilde devlet gücüyle yapmak. Biz bunun takipçisi olacağız. Mutlaka devletin hasarı gidermesi yönünde konunun takipçisi olacağız. Bu tarz güvenlik zafiyetinden doğduğu iddia edilen bu tarz yangınların tekrar etmemesi için de devletin sorumluluklarını yerine getirmesi ve yetkililerin yükümlülüklerini yerine getirmesi için mutlaka takipçisi olacağız” dedi.

Bir cevap yazın