5 ayda sahte içki rekoru!

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, 2020 yılının ilk 5 ayında düzenlenen 8 ayrı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 610 bin liralık toplam 10,5 ton sahte alkollü içecek ile alkollü içki yapımında kullanılan ekipman ve ham maddeye el koydu.

Bu operasyonlarda ele geçirilen alkollü içkilerin büyük çoğunluğunu, halk arasında “boğma rakı” diye tabir edilen içki oluştururken, boğma rakının yanı sıra, yurt dışı menşeli olan ve üzerinde bandrol bulunmayan şişelenmiş alkollü içecekler de yer aldı. Gerçekleştirilen operasyonlarda açılan soruşturmalar devam ederken, 11 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Mayıs finali; 688 litre sahte içki

Bu operasyonlar kapsamında, ekipler mayıs ayını alkollü içki kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında bir iş yerine düzenlediği operasyonda ele geçirdiği 668 litre sahte içki ile tamamladı. Yürütülen istihbarat çalışmaları neticesinde, kentte bir işyerinde sahte içki üretildiği bilgisine ulaşan ekipler, adresi tespit edilerek, gözetim altına alındı. Elde edilen bulgular, doğrultusunda adreste yapılan aramada, sağlıksız koşullarda üretilerek plastik şişe ve bidonlarda bekletilen toplam 668 litre alkollü içki ele geçirildi.  Olayla ilgili İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığınca 1 kişi hakkında yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.

Bir cevap yazın