Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA), ilan ettiği 2020 yılı Covid-19 ile mücadele ve dayanıklılık programı kapsamında pandeminin etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelere 10 milyon TL destek sağlayacak. Covid-19 ile mücadeleye yönelik acil ihtiyaç duyulan makine, ekipman ve malzemelerin üretilmesi, teknolojik gelişme ve yenilikçilik esasına dayalı ürünlerin üretilmesi ve salgından olumsuz etkilenen kesimlere yönelik yenilikçi hizmet uygulamaları için ilana çıkan DOĞAKA başarılı Başvuru Sahiplerine 100.000 TL ile 1.500.000 TL arasında kaynak aktarımı yapacak.
Mali Destek Programına ait Program Rehberine Ajansın internet sitesi www.dogaka.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini ifade eden DOĞAKA’nın açıklaması şöyle, “COVİD-19 yüksek bulaşıcılığı, insan vücudunda kalıcı hasar bırakması, başta yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulanan bireyler olmak üzere insan sağlığı üzerinde hayati tehlikeye sebep olacak etkileri nedeniyle toplum sağlığı için acil müdahale edilmesi gereken bir tehdit haline gelmiştir. Bu salgın tehdidinin etkilerini azaltabilmek ve gerekli önlemleri almak adına Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından 2020 Yılı COVID-19 İle Mücadele ve Dayanıklılık Programı (COVID) ilan edilmiştir.
2020 Yılı COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programının temel amacı, COVID-19 salgını ile mücadeleye katkı sağlayan ve salgının acil çözüm sunan projelerin desteklenmesine katkı sağlamaktır.
Bu amaçla COVID-19 Mücadele ve Dayanıklılık Programı,
-Virüsün Yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınması
-Halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmaları
-Salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilmesi öncelikleri çerçevesinde uygulanacaktır.
Program kapsamında COVID-19 ile mücadeleye yönelik acil ihtiyaç duyulan makine, ekipman ve malzemelerin üretilmesi, teknolojik gelişme ve yenilikçilik esasına dayalı ürünlerin üretilmesi ve salgından olumsuz etkilenen kesimleri yönelik yenilikçi hizmet uygulamaları desteklenmektedir.
Program için tahsis edilen kaynak tutarı 10.000.000 TL olup, başarılı Başvuru Sahiplerine 100.000 TL ile 1.500.000 TL arasında kaynak aktarımı yapılacaktır. Programa hem kar amacı gütmeyen hem de kar amacı güden kurum ve kuruluşlar başvuru yapabilecektir. Kamu Kurum ve Kuruluşları, Yerel Yönetimler, Üniversiteler (Rektörlük), Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Organize Sanayi Bölgeleri, Sanayi Siteleri, Serbest Bölge İşleticileri, Teknoloji Transfer Ofisi Şirketleri İle Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Endüstri Bölgesi Ve İş Geliştirme Merkezi Gibi Kuruluşların Yönetici Şirketleri,
Sivil Toplum Kuruluşları, Kooperatif ve Birlikler ile program kapsamında kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar en fazla 2 proje başvurusunda bulunabilecek ve en fazla 2 başvurusu için destek alabilecek, kar amacı güden kurum ve kuruluşlar ise en fazla 2 proje başvurusunda bulunabilecek ve en fazla 1 başvurusu için destek alabilecektir.
Program için yapılacak başvurular elektronik ortamda (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr/) adresinden alınacak olup elektronik başvurular için son başvuru tarihi ve saati, 30 Nisan 2020 saat 23.59’dur. Elektronik ortamda tamamlanan başvurulara ilişkin Taahhütname’nin e-imza ile imzalanması ya da e-imza ile imzalanamadığı hallerde Taahhütname’nin ıslak imzalı ve kaşeli olarak Ajans e-posta adresi pyb@dogaka.gov.tr’ye gönderilmesi için son başvuru tarihi 8 Mayıs 2020 saat 17.00’dir.