Ziraat Bahçesi ışık saçtı bugün!

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ışık misali etrafını aydınlatarak karanlığa meydan okuyan emekli öğretmenler onuruna kahvaltı verdi.

Ziraat Bahçesi VİP Salonu’nda düzenlenen kahvaltıya Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve Şube Müdürü Ahmet Yanmaz ile emekli öğretmenler katıldı.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Yılmadan her türlü zorluğa göğüs gererek ülkenin aydınlaması yolunda çocukları en iyi şekilde yetiştiren ve çaba gösteren öğretmenlerine çok şey borçlu olduklarını belirterek, “İnsan, öğretmen sayesinde ancak ahlakı, maneviyatı, bilgiyi beceriyi, medeniyeti öğrenebilir. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. Bunu başarmak için fedakârca çalışan siz öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi ve mesleklerinin özünün sevgiden geçtiğini ifade etti.

Öğretmenlerin eğitim sisteminin temel taşını oluşturduğunu belirten Başkan Fatih Tosyalı, “Öğretmenlerimiz kalpleri insan sevgisi ile dolu, mesleğini en iyi şekilde yapma gayreti içinde, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş fedakâr kişilerdir. Yeni nesilleri, bir anlamda ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz siz fedakâr öğretmenlerimizin varlığı, milletimize daima güven vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş Öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Öğretmenlerin, milletine bağlı nesillerin yetişmesine sundukları katkının geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu ifade eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de , “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 91’inci, bu anlamlı günün Ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 38’inci yılını idrak ettiğimiz şu günlerde, bu müstesna günün yıldönümünü hep birlikte gönülden kutluyoruz. Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur” sözlerinde ifade edildiği gibi; Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevi esnasında şehitlik mertebesine erişmiş veya ebediyete intikal etmiş olan muhterem öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anarken, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini canı gönülden tebrik ediyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, ilçe protokolü ayrıca öğretmenlere kırmızı karanfil dağıtarak, Öğretmenler Gününü kutladı.

Bir cevap yazın