e-ticaret aldı başını gidiyor!

Yılın belirli dönemlerinde Türkiye genelinde ticari faaliyette bulunan iş ortaklarına destek olma hedefiyle yola çıkan n11.com yöneticileri,  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle üyelere e-ticaretin avantajları ve internet üzerinden güvenli satış yöntemlerini anlattı.

Yoğun katılımla gerçekleşen eğitime, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, n11.com Tedarik Zinciri ve Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Ramazan Altınay, Grup müdürü Onur Bardak, n11.Com Güneydoğu Anadolu Bölgesi Satış müdürü Cihangir Eraslan ve n11.com İş Ortakları Eğitmeni Aykut Baskın katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, n11.com işbirliğiyle düzenlenen n11 elektronik ticaret eğitiminin önemine değinerek, “Bilindiği üzere, internet kullanımının gündelik hayatımızın, ayrılmaz bir parçası olmasının ardından, bilgiye ulaşmak çok kolay hale geldi. İnternet aracılığıyla, yüzlerce kilometre uzaklıktaki ülkelere erişim artık birkaç saniye sürmektedir. İçinde bulunduğumuz internet çağı, sanayileşmede istenen düzeye ulaşamamış ülkeler için önemli bir fırsat sunmaktadır. Eskiden geleneksel yöntemlerle para kazanmak için, milyonlarca liralık yatırım yapmak, tesis inşa etmek kısaca kaynak bulmak gerekirken ancak bulunduğumuz dönemde, bir girişimci, bir bilgisayar ve parlak bir fikrin yeterli olduğunu görebiliyoruz. Özellikle elektronik ticaret konusunda bilgi sahibi girişimcilerin karşılaştıkları sorunlar, büyük ölçüde ortadan kalkmış oluyor. Aslında internet kullanımının yaygınlaşmasıyla yeni bir dünya kurulmuş oldu. Milyarlarca insan bir anda aynı platformda buluşur hale geldi. Akıllı telefonlar ise bu süreci, bir adım daha ileri taşıdı. Artık günümüzde dijital teknolojilerden faydalanmayan işletmelerin, sürdürülebilir olma şansı, her geçen gün azalıyor. Dünyayı son 15 yılda şekillendiren birçok şirketin, iş modelinin merkezinde dijital teknolojiler yer alıyor. Ülkemizde de, bilgi teknolojileri ve elektronik ticaret konusunda önemli bir potansiyel olduğuna inanıyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan verilere göre, ülkemizde 80,6 milyona ulaşan cep telefonu abonesi ve 72 milyona ulaşan genişbant internet abonesi bulunmaktadır. İnternet, cep telefonu ve sosyal medya kullanımı konusunda, bu kadar aktif olan ülkemizin her alanda dijital dönüşümü sağlamasının oldukça önemli ve gerekli olduğuna inanıyoruz. Bugünkü toplantımızda da, elektronik ticaretin sağlayacağı avantajlara, KOBİ’lere ve işletmelere sağlayacağı faydalara değinilecektir” dedi.

Kobi’lere güçlü bir e-ticaret kanalı sunarken, sektörün gelişmesine katkı sağlayacak ve tüketicinin e-ticaret eğitimini güçlendirecek çalışmalar yapan n11.com şirketinin Direktörü Ramazan Altınay, Grup müdürü Onur Bardak ve eğitmen Aykut Baskın sinevizyon destekli olarak verdikleri eğitimde, iş ortaklarını ve n11 ile çalışmak isteyen iş insanlarına e-ticaretin dünyadaki ve Türkiye’deki gelişimi, platform kullanımı ve satış arttırma yolları, sipariş yöntemi, tüketici hakları, mevzuatlar, reklam kullanımı ve kargo süreçleri gibi başlıklar hakkında bilgilendirdi.

Toplantı sonunda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, n11.com Tedarik Zinciri ve Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Ramazan Altınay’a, verdikleri eğitimler ve günün anısına plaket takdim etti.

Bir cevap yazın