Hatay mutfağının ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması için yol haritasının belirleneceği Gastronomi Çalıştayı, 22 Kasım’da dünyanın ikinci büyük mozaik koleksiyonuna sahip olan Hatay Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşecek.
DOĞAKA ve Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, Hatay Valiliği, Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) ve İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nin desteğiyle Barış, kültür ve hoşgörü kenti Hatay temasıyla düzenlenecek olan Hatay Gastronomi Çalıştayı’ ile Gastronomi Şehri ünvanı alan Hatay’ın mutfak kültürünün tanıtılması, ilginin Hatay’a yönlendirilmesi, Hatay’ın turizmdeki marka değerinin arttırılması ve “Hatay Lezzet Bölgesi” destinasyonu oluşturulmasının yanısıra seyahat acentalarının da bu bölge için tur paket programları oluşturmalarının sağlanması da amaçlanıyor.
Hatay’ın zengin mutfağının dünyaya tanıtılması için 3 oturumda düzenlenecek olan Gastronomi Çalıştay da Hatay gastronomi turizmi eğitim modeli, coğrafi işaretleme ve Hatay’da coğrafi işaretlerin dağılım özellikleri, Mutfak sanatları merkezinin önemi, Hatay mutfağında tatlı ve reçeller, Hatay gastronomi rotaları, Hatay ev yemeklerinin restoranlarda pazarlanması, İskenderun’a özgün pazarlanabilecek spesifik ürün; Karides, Hatay gastronomisinde çiftliklerin önemi ve Hatay restoranlarında menülerin içerik analizi gibi pek konu konunun uzmanları tarafından masaya yatırılacak. 22 Kasım Cuma günü Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu’nda saat:10.00’da düzenlenecek olan Hatay Gastronomi Çalıştayı kapsamında oluşturulacak olan sonuç bildirgesi Hatay gastronomisinin tanıtılmasına yeni bir boyut kazandıracak.