Mercedes-Benz’den Samandağ atağı!

Mercedes-Benz Türk, eğitimi destekleyen “EML’miz Geleceğin Yıldızı” projesi kapsamında 29. Laboratuvarını Samandağ’da açtı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliğiyle endüstriyel teknik eğitim, okul ve kurumlarının motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi  kapsamında Samandağ Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde  düzenlenen Mercedes-Benz Laboratuvarı’nın açılış törenine Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, Mercedes-Benz Türk Bayi Teşkilatı Yöneticileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, törende yaptığı konuşmada, 2014 yılında hayata geçirdikleri proje kapsamında 31 ildeki mesleki ve teknik Anadolu lisesinde laboratuvar açma kararı aldıklarını belirterek, öğretmen ve öğrencileri bugünün bilim ve irfan seviyesine ulaştırmak için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Bugün 29. laboratuvarlarını Samandağ’da açtıklarını ifade eden Sülün, projenin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, “Türkiye’de İstanbul ve Aksaray’da toplam 1,3 milyarlık bir yatırımımız var. İki tane çok büyük fabrikamız var. 7 bin istihdamımız var. Yıllık 2 milyar dolarlık ihracatımız var. Biz bunlarla Mercedes-Benz olarak gurur duyuyoruz ama en az onlar kadar önemli olan sosyal projelerimiz var. Her kızımız bir yıldız, uzun yıllar devam ettirdiğimiz proje bugün bin 200 kızımıza yüksek öğretim ve lise çağındaki kızımıza burs veriyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Bir diğer projemiz de endüstri meslek liselerimize yönelik. Bunun çok önemli olduğunu ve memleket meselesi olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda bütün gayretimizle katkıda bulunmaya çalışıyoruz” derken, laboratuvarın ülkeye ve bölgeye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, eğitimin her alanında olduğu gibi mesleki eğitimde de nitelikli bilgiye ulaşmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Ülkemizin ve ilçemizin bu alanda teknik bilgi ve becerilere sahip ara eleman ihtiyaçları halen devam ediyor. Üretim ve sanayi alanında ara eleman arayışında, meslek liselerine verilen önemin artması bizler için çok değerli. İlçemize verdiği destekten dolayı Mercedes-Benz Türk’e çok teşekkür ediyor, Mercedes-Benz Laboratuvarları’nın başta öğrencilerimiz olmak üzere ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Mercedes-Benz Laboratuvarı’nın açılış kurdelesi kesildi.

Bir cevap yazın