Milletvekili Kaşıkçı’dan fabrika yönetimine veryansın

Her zaman halkın arasında olan, sorunlara ve toplumsal olaylara yaklaşımı ile gönülleri fetheden Hatay’ın MHP’li tek Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, MHP İskenderun İlçe binasını ziyaretinde aynı demir – çelik fabrikasından işten çıkarılan 30 işçisinin sorunlarını dinledi.

İşçileri pür dikkat dinledikten sonra, Hataylıların gözbebeği olan bir fabrikadan hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan işten çıkarmaları kınadığını ifade eden Kaşıkçı, bölge milletvekillerini de konuya hassasiyet göstermeleri için davet ederken, önemli açıklamalar da yaptı.

‘Yönetim, işçilerin yaşadığı mağduriyetin farkında değil!’

 “Geçtiğimiz günlerde demir-çelik bünyesinde yemek bölümünde çalışan İskenderunlu, Payaslı, Belenli yaklaşık 30 hemşerimizin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Demir çelik üst yönetimi gerek üretim noktasında gerekse insan kaynaklarının çalışmaları noktasında bizimde yaklaşık bir yıldır yakından takip ettiğimiz bir kurum olarak çalışmalarına devam ediyor.  Yönetimle ilgili şu husus var ki; bu yönetim kendini tamamen içeriye kapatmış, toplumdan izole olmuş, Hatay halkının oylarıyla TBMM’ye gitmiş milletvekillerinin bile telefonlarına cevap vermeyen bir yönetim anlayışı içerisine girmiştir. Bunun yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Hemen hemen her ay fabrikadan işten çıkartmalar olmakta ve bunları duymaktayız. Ekonominin sıkıntılı olduğu bir dönemde insanların ekmekleriyle oynamanın, onları işten çıkartmanın ve çıkartılan insanların ne kadar büyük bir mağduriyet yaşadığının farkında değil mi bu yönetim? İşten çıkarmaların fabrikanın ekonomik yönden düzelmesine yardımcı bir eylem olarak görmüyoruz. Çıkartılan insan sayısı kadar fabrikaya işçi alımı yapılıyor. Bu konu da gerek burada, gerek Ankara ve TBMM’de tüm ilgili makamlara demir çelik üst yönetiminin bu yanlış uygulamalarını bulunduğumuz her platformdan bildireceğimizi açıkça ifade etmek istiyorum” dedi.

“İşçilerimizin haklarını arayacağız”

İşten çıkartılan vatandaşların haklarını sonuna kadar savunacağını belirten MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, “Demir Çelik fabrikasında çalışan özellikle bir hanımefendi var ki; gelişi güzel bir şekilde kafasına göre işçilerye dalga geçer gibi insanların ekmeğini bir kalemde çizebiliyor.  Bu kardeşlerimizin haklarını yedirtmeyeceğiz. Bizler bu memlekette yaşıyoruz, bu memleketin insanlarıyız. Evet, demir çelik fabrikası devletimizin bir yatırımı olarak buraya geldi ama Hatay halkının sırtında bacalarını tüttürdü. Hataylı hemşerilerimizin uğraşı ve çabalarıyla bu fabrika üretime geçti. Yani bu fabrika Hataylıların gözbebeği. Bu sebeple hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan işten çıkartmaları biz MHP olarak kınıyoruz.  Kınamakla da kalmıyoruz, gerek hukuki, gerekse de siyaseten tüm haklarımızı arayacağımızı buradan belirtiyoruz. İşte tam bu noktada; bu bölgenin siyasi sorumluluğunu üstlenen diğer milletvekillerimiz CHP adına Suzan Şahin, Ak Parti adına Abdulkadir Özel’in de bu konuya hassasiyet göstereceğini, bunu bir parti meselesinden ziyade İskenderun meselesi olarak görüp mağdur olan kardeşlerimizin durumlarına çare olacaklarını düşünüyorum” diye açıklamada bulundu.

Lütfü Kaşıkçı’nın ziyaretinde MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya, MHP’li İskenderun Belediye Meclis Üyeleri Emir Selim Yazar ve İbrahim Yavuz da hazır bulundu.

Bir cevap yazın