Arsuz Kaymakamının eline, yüreğine sağlık!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, kış hazırlıklarının yoğunlaştığı bu günlerde Helvalı Mahallesi’nde gerçekleştirdiği ziyaretlerde domates salçası ve tuzlu yoğurt yapımına eşlik etti.

Halkla iç içe olan ve kurduğu samimi bağlarla halkın sevgisini kazanan Kaymakam Musa Sarı, Helvalı’da Arsuz Gaziler Derneği Başkanı Hayri Hançer ve 2010 yılında vefat eden gazi İhsan Hançer’in eşi Hatice Hançer’i ziyaretine giderken, ilçeye özgü yöresel lezzetlerden domates salçası ve tuzlu yoğurt yapan kadınları görünce, yanlarına giderek hem onlarla sohbet etti, hem de doğal ortamda gerçekleştirilen yapım aşamaları hakkında bilgiler aldı.


Hanımlara bu meşakkatli işte kolaylıklar dileyen ve yardım eden Kaymakam Sarı, tüm vatandaşları bu doğallığı görmeye ve enfes lezzetleri tatmaya davet etti.

Arsuz’un sofralık kırma zeytin almak isteyenler için de tam zamanı olduğunu ifade eden Kaymakam Sarı, bölgenin meşhur zeytini olan halhalı ve toprak aşı zeytinlerinin de bugünlerde toplandığını belirtti.

‘Sadece bir gün değil, her zaman aklımızdasınız”

Oldukça keyifli sohbetin ardından Helvalı Mahalle Muhtarı Ali Yılmaz ile birlikte Hançer Ailesi’ni ziyaret eden Kaymakam Musa Sarı, şehit ve gazi ailelerinin sadece belirli günlerde değil tüm yıl boyunca hatırlanması gerektiğini ifade etti.

Şehit ve gazi ailelerinin her zaman için toplumda yerinin farklı olduğunu ifade eden Kaymakam Sarı, ailenini sorun ve isteklerini dinleyerek, her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Hayri Hançer de,nazik ziyaretlerinden ve her zaman desteklerini yanında hissettiklerinden dolayı Kaymakam Sarı’ya teşekkürlerini sundu.

Bir cevap yazın