Bilim Üssü kurmak ‘İSTE’ yeter!

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Antarktika’da Türkiye’nin Bilim Üssü’nü kurmayı hedef edinen İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Öztürk’le, İSTE olarak bilim üssü ekibine katılmak için istişare toplantısı düzenledi.

Rektörlükte düzenlenen toplantıya, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Öztürk, İSTE Rektör Yardımcısı, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Mevlüt Aktaş, İSTE Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan ve İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan katıldı.

Antarktika konusunda birlikte yapılabilecek projeler konusunda fikir alışverişi niteliği taşıyan toplantıda İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Biz İSTE olarak ülkemizin Antarktika ve orada kuracağı üs konusunda yapacağı çalışmalara katkı sunmak istiyoruz. Zaten, başta Prof. Dr. Cemal Turan olmak üzere, konu hakkında çalışma yapan araştırmacılar ile birlikte çalışan ve irtibatta olan araştırmacılarımız var. Ana ekibe de katılmak için çalışmalarımız sürmektedir” dedi.

Toplantının sonunda; Prof. Dr. Bayram Öztürk de Antarktika’yı ayrıntılarıyla anlatan kendi kitabını İSTE Rektörü Prof. Dr. Dereli’ye hediye etti.

 

Bir cevap yazın