Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Gastronomi Evi işbirliğiyle ilin lezzetli yemeklerin tanıtılması için gerçekleştirilen yöresel yemek yarışması ‘Antakya Kısırı’ ile devam edecek. Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinin tanınmasına ve tüketiminin artmasına katkı sağlamak amacıyla 27 Eylül Cuma günü saat 14.00’te UNESCO Hatay Gastromi Evi’nde gerçekleşecek olan altın ödüllü Antakya Usulü Kısır Yapma Yarışması’na devam eden başvurular 20 Eylül’de sona erecek.
Birincinin yarım altın, ikincinin çeyrek altın, üçüncünün de gram altınla ödüllendirileceği yarışmaya başvuru için 0552 331 31 12 nolu telefon numarası verilirken, katılım koşulları arasında her yarışmacının 1 kg. bulgur ile yapacağı kısırın tüm malzemelerini kendisinin getirmesi yeralıyor.
Gastronomi Evi, Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde Antakya Kısırı yaparak, ziyaretçilerine ikram etmişti.