Yenildi ama tur atladı

Kadın basketbolunun Türkiye ve Avrupa’da yükselen yıldızı olarak dikkatleri üzerine çeken Hatay Büyükşehir Belediyespor, Eurocup son 16 turunun ikinci maçında Rusya’nın Enisey Krasnoyar takımını ağırladı. Geçen hafta deplasmanda oynadığı maçı 5 sayı farkla kazanan Hatay’ın Kraliçeleri, kendi evinde oynadığı maçta rakibine iki sayı farkla 72-74 mağlup olsa da, averaj farkıyla tur atlamayı başardı.

Maçın ilk periyodunu 19 – 14, ikinci periyodunu 20-19 önde kapatan melekler devre arasına 39 – 33 üstünlükle girdi. Üçüncü periyodu bir sayı farkla 17 – 16 kapatan Hatay’ın Melekleri maçın skorunu belirleyen son periyotta ise rakibe 16-25 teslim oldu. Rövanş maçında Rusya’nın Enisey takımına 72-74 mağlup olmasına rağmen, ilk maçtaki 5 puanlık farktan dolayı tur atlayan kraliçeler, Eurocup son 8’e yükselmeye hakkazanırken, yenilgiye rağmen hedefine bir adım daha yaklaşmayı başardı.

Maçta ev sahibi takım Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol takımında 18 sayı ile Courtney Paris en skorer oyuncu olurken, rakip takımda ise Jacinta Lisette Monro 13 sayı ile takımını galibiyete taşıyan sporcu oldu.

Kıran kırana üstünlük mücadelesine dönüşen maçta son dakikaya kadar tribündeki heyecanlı halleriyle dikkat çeken, her atakta da yerinden fırlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Avrupa’da hem Türkiye’yi hem de Hatay’ı başarıyla temsil eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol takımına sonuna kadar inandığını belirterek, “Adını çeyrek finale yazdıran Hatay’ımızın Meleklerini tebrik ediyorum, bu gurur hepimizin” dedi.

Bir cevap yazın