Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, 18 Ağustos Pazar günü(yarın) Türkiye’nin kuzey ve iç kesimleriyle Doğu Akdeniz’de hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Mersin, Adana, Osmaniye çevreleri ve Hatay’ın kıyı kesimleriyle Marmara’nın doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Gaziantep ve Kilis çevreleri az bulutlu diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu; bu akşam saatlerinde Pozantı, Çamlıyayla, Andırın ve Osmaniye çevresinde, yerel aralıklı sağanak yağışların görüleceği tahmin edilirken, yağışlı sistemin yarın (Pazar) etki alanının genişletip; Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ın batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi tahmin edilmektedir. 

Osmaniye için sel uyarısı

Son radar verileri ve meteorolojik değerlendirmelere göre Osmaniye il merkezi ve kuzey ilçelerinde(Sumbas, Kadirli)devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olmaya devam etmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Devlet Su İşleri(DSİ)  Adana 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da ‪Meteoroloji verileri dikkate alınarak yoğun yağış sonucu oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların özellikle dere kenarlarından uzak durmaları ve tedbirli davranmaları uyarısı yapıldı.

Bir cevap yazın