Ağustos sıcakları yakacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan sıcak hava uyarısında, sıcaklıkların özellikle yurdun iç kesimlerinde hissedilir derecede artacağı tahmin ediliyor. Temmuz Ayı genelinin serin ve yer yer yağışlı geçmesinin ardından yapılan son uyarılara göre Ağustos ayının sıcaklık olarak Temmuz ayı ortalamasının üzerinde seyretmesi bekleniyor.
Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde yağış beklenmezken, yurdun kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç kesimlerinde sıcaklığın 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, Akdeniz bölge geneli az bulutlu ve açık, zamanla Hatay kıyı kesimleri ve Osmaniye çevrelerinin yer yer parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

Bunaltıcı ve sıcak hava ile nemin etkili olduğu Hatay’da en yüksek sıcaklık 38 derece olarak ölçülürken, yüzde 75’e kadar çıkan nem oranı dolayısıyla havadan etkilenen vatandaşlar serinlemek için yaylaları veya denizi tercih ediyor.

Bir cevap yazın