Arsuzlular, Vali Doğan’ın bu müjdelerini mutlaka okusun!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, göreve başlayalı henüz altı ay olmasına rağmen Hatay’da turizmi canlandırmak adına ciddi mesafeler kattetti. Özellikle İskenderun – Arsuz ve Samandağ’ı turizm koridoru olarak değerlendiren Vali Doğan, Çevlik- Arsuz yolunun yüzde 20’sinin tamamlandığını, Madenli Balıkçı Barınağında hayata geçecek olan HADO, yat limanı ve su sporları merkezi ile bölgenin turizmde büyük bir sıçrama yapacağını dile getirdi.

“Çevlik- Arsuz Yolu sadece iki ilçeyi birleştirmeyecek…”

Çalışmaları hızla devam eden Çevlik- Arsuz Yolunun 80 milyon liraya mal olacağını ifade eden Vali Doğan, “Hatay’ın yıllardır süregelen en önemli sorunlarından biri olan Çevlik- Arsuz yolunu ihale ettik ve bugün itibari ile de yüzde 20 seviyesini geçtik. Yolu da 29 Ekim 2019 tarihinde açacak şekilde sözleşmemizi yaptık. Biz bu yolu yaparken sadece iki ilçeyi birini birleştirmek için yapmadık. Samandağ’ını da turizme açmak için bu yolu yaptık. Arsuz’a gelen turistler Samandağ’ına gitmek istediği takdirde yaklaşık 2 saat geliş yol süresini 35 dakikaya indirmiş oluyoruz. Arsuz’a gelen insanları da kısa bir süre içeresinde Samandağ sahiline ulaşmasını sağlıyoruz.  Dünyanın en uzun sahillerinden birine sahip olan Samandağ’ı turizme açmış olacağız. Bu yolun yapılmasında buradaki en önemli faktörlerden biri de İçişleri Bakanımızdır. Buranın yapılması için en büyük kaynağı sağlayan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ ya da buradan şükranlarımı sunuyorum. Bu yola aynı zamanda gidiş 26 km, geliş 26 km olmak üzere 52 km bisiklet yolu yapıyoruz. Bu yaptığımız yolun maliyetini yaklaşık yüzde 15 miktarda artırmıştır. Biz sadece araçların gelip gittiği bir yol olsun istemedik. Yolu deniz tarafına yaptık ve burada bisiklet yolu yaparak insanların burada doğal güzellikleri görerek vakit geçirebilmesini istedik” dedi.

“Turizm koridoru canlanacak”

HODA seferlerinin yanısıra Yat Limanı ve Su sporları Merkezinin yapılacağı Madenli Balıkçı Barınağında hem valilik, hem de büyükşehir belediyesinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Vali Rahmi Doğan, “Yat limanı konusunda bir çalışmamız var. Atıl durumda olan Madenli Balıkçı Barınağını, hem Tarım bakanlığı hem de Ulaştırma Bakanlığı uygun görüş vererek Hatay Valiliğine devretti. İskenderun’da değil ama Arsuz, İskenderun ve Samandağ da dahil ettiğimizde bir turizm koridorunun içerisinde kalan bir bölgeye hizmet etmiş olacağız. Dolayısıyla çalışmalarımızı buraya yoğunlaştırdık. Şu anda sektörün diğer temsilcileriyle birlikte çalışıyoruz. Kısa süre içerisinde burayı da Yat Limanı olarak ve aynı zamanda Su Sporları Merkezi olarak faaliyete geçirmek istiyoruz. Başka bir konu ise buraya geldiğimde HADO tartışması vardı. Bunu da bu vesileyle sonlandırmış olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza HADO’nun bizim limanımızdan kalkabileceğini söyleyip, buradan kendilerine yer verebileceğimizi ifade ettik. Onlarda şu anda çalışmalarını yürütüyorlar. HADO’nun da buradan kalkacak olması bir cazibe merkezi haline gelmesi için önemli. Burada hizmet edecek tesisler ile görüşmelerimizi neredeyse tamamladık. Hatay’ın marka değeri olan birkaç firma bu yat limanında açacağı tesislerle orada hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın