Akıntıya kapılmayın!

AFAD, yaz mevsimi yaklaşırken boğulma tehlikelerine dikkat çekmek için İskanbul’da düzenleyeceği Suda Boğulmalar ve Çeken (Rip) Akıntı Ulusal Çalıştayı 2019’nın ardından Hatay ve Sinop’ta bilgilendirme toplantıları düzenleyecek. İstanbul’daki çalıştayın ardından hem Akdeniz’de hem de Karadeniz bölgesinde boğulmalar ve çeken akıntı ile ilgili olası can kayıplarını önlemek amacıyla toplantılar 10 Haziran 2019’da Hatay’da, 17 Haziran 2019’da ise Sinop’ta yapılacak.

AFAD, geçmiş yıllardan beri sosyal medya, kamu spotu ve haberler aracılığıyla boğulma tehlikelerine karşı halkı uyarıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte boğulmalar ve özellikle Türkiye’nin kuzeyindeki denizlerde çeken (Rip) akıntı nedeniyle yaşanan can kayıplarına halkın dikkatini çekerek olası kayıpları önlemek için AFAD bu kez, Yıldız Teknik, Bezmialem Vakıf ve İstanbul Aydın üniversitelerinin katkılarıyla çalıştay düzenliyor.

Boğulmalara Karşı Çözüm Aranacak

Çalıştay ve sonrasında düzenlenecek yerel toplantılar, çeken akıntı tehlikesinin daha fazla anlaşılmasına katkı sağlayacak. Tehlikeye neden olan sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağı çalıştay ve toplantılar, ilgili kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine de hizmet edecek. Düzenlenecek üç program, boğulma tehlikelerine hazırlık ve müdahaleye dair iyi uygulama örneklerini ülkenin farklı bölgelerinde yaygınlaştıracak.

Bir cevap yazın