Hatay’da kutlanan her bayram, dünyaya ayrı bir hoşgörü mesajı

Farklı dinlerin ve renklerin bir arada, kardeşçe yaşadığı medeniyet şehri Hatay’daki hoşgörü kültürünün temelini oluşturan farklı bayramlar da hep birlikte büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Güçlü kardeşlik bağları içerisinde, farklılıkların zenginliğinin bayramlarda da kendini iyice hissettirdiği Hatay’da protokol üyeleri Musevi vatandaşların Hamursuz(Pesah) Bayramı sevincine yayınladıkları mesajlarla ortak oldu. İşte Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın Hamursuz Bayrımı Mesajları:

“Bayramlarımızı hep birlikte, tek yürek olarak kutluyoruz”

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, “Yahudilerin Mısır’da esaretten kurtulmalarını simgeleyen, Musevilik inancının en önemli dini bayramlarından biri olan Pesah vesilesiyle, Musevi vatandaşlarımızı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Hamursuz diye de adlandırılan Pesah, tüm vatandaşlarımızın kendi kültür, din ve geleneklerini özgürce yaşayabildiklerinin en önemli göstergelerinden biridir. Bizler, din ve kültürlere saygıyı esas alan, farklılıkları zenginlik olarak gören medeni değerlerimiz doğrultusunda, Türk Musevi cemaatini de toplumumuzun ayrılmaz bir parçası addediyoruz. Hep birlikte, tek yürek olarak kutladığımız her bayramın, ülkemizden dünyaya birer hoşgörü mesajı olarak ulaşmasını temenni ediyor; bu duygu ve düşüncelerle yüzyıllardır barış içinde birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Musevilerin, Pesah bayramlarını tebrik ediyorum.”

‘Nice birlik ve kardeşlik dolu bayramlara’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Binlerce yıldır barış, kardeşlik ve birliktelik duyguları içerisinde yaşadığımız şehrimizde tüm inançlara saygıyı ve hoşgörüyü esas alan bir anlayış ile vatandaşlarımızın bayram coşkusunu yaşaması bize büyük mutluluk vermektedir. Geçmişten günümüze kadar ilimizdeki mevcut hoşgörü iklimini pekiştiren bayram günleri, tüm farklılıklarımız ile karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde bir arada kutladığımız özel günlerdir. Sevgi, kardeşlik, barış ve hoşgörü ikliminin gelecek kuşaklara aktarılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Hep birlikte birbirimizin bayramlarını kutladığımız bu birlik, beraberlik ve hoşgörü kültürünün tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum. Yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşadığımız Musevi vatandaşlarımızın Hamursuz Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, daha nice birlik, beraberlik ve kardeşlik dolu huzurlu günler diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın