Suoz Enerji, Hatay’ın güneşine talip!

Suoz Enerji Grup Üst Yöneticisi Berk Uçuran Çiller, Şanlıurfa, Hatay ve Niğde’de toplam 1000 megavat olarak açıklanan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Güneş Enerjisi Santrali-2 (YEKA GES-2) ihalesi için gün saydıklarını söyledi.

Türkiye’de güneş sektörünün kısa vadede ciddi bir büyüme kaydedeceğini öngördüklerine işaret ederek, güneş enerjisi sistemlerinde ekipman üretim altyapısını geliştirdiklerini ve Ar-Ge alanındaki çalışmalarına hız verdiklerini vurgulayan Çiller, YEKA GES-2 şartnamesine göre, Şanlıurfa-Viranşehir’de 500, Niğde-Bor’da 300 ve Hatay-Erzin’de 200 megavat olarak kurulacak santrallerde hücre verimliliğinin yüzde 21, panel verimliliğinin ise yüzde 18 olması şartı arandığını dile getirdi.
Türkiye’nin, yenilenebilir enerjide doğru yatırım hamleleriyle cari açığını azaltabileceğinin altını çizen Çiller, “Türkiye’yi yenilenebilir enerji teknolojilerinin üretim üssü haline getirecek YEKA GES-2 ihalesi için gün sayıyoruz. Şanlıurfa, Hatay ve Niğde’de toplam 1000 megavat olarak açıklanan ihale için hazırlıklarımızın büyük kısmını tamamladık. Asyalı bir şirketle konsorsiyum olarak 300 megavat kapasiteli Niğde Bor’daki GES projesine talibiz. Şanlıurfa ve Hatay’da ise ihaleye katılacak firmalara panel tedariği yapmak için çalışmalarımız sürüyor. İhale şartnamesi kapsamında kullanılacak güneş modülleri yerli malı belgeli olacak. Bunun yanı sıra modüllerin yüzde 18 ve üzerinde verimlilik sağlamasını bekliyoruz. İhaleyi kazanmamız halinde santralde kendi üretimimiz olan yüksek verimli Mono Perc hücre ile üretilecek güneş panellerini kullanılacağız” dedi.

Bir cevap yazın