Miniklerden büyüklere ders niteliğinde davranış

Dörtyol’da daha önce “Sepetimde Ekmek Var” adlı projeyi hayata geçirerek ekmek israfına dikkat çeken ilkokul ve anasınıfı öğrencileri,  bu kez okul formalarıyla fırın tezgâhının başına geçti. Hamur açıp, ekmek pişirerek fırın işçiliği yapan minik eller, hem ekmek yapımını uygulamalı olarak eğlenceli bir şekilde öğrendi, hem de israfla ilgili toplumsal bir mesaj verdi.

Karakese İlkokulu Müdürü Mustafa Erden, sınıf öğretmeni İbrahim Gök ve anasınıfı öğretmeni Nurcan Yılmaz’ın eşliğinde bir araya gelen minik öğrenciler, önlük takarak tezgah başına geçtikleri ekmek fırında unu hamur haline getirmeyi, ekmek yapmayı, hamur açmayı öğrendi, daha sonra ekmek şekli verdikleri hamurların pişirilmesini izledi.

Öğrencilerinin daha önce ‘Duyarlı ol israf azalsın, yalnız sen değil ülkemiz kazansın!” sloganıyla başlattıkları kampanya ile ilçe genelinde broşür dağıttıklarını belirten Okul Müdürü Mustafa Erden, “Buraya geliş amacımız hem çocukların ekmeğin yapım aşamalarını uygulamalı olarak öğrenmesini sağlamak hem de öğrencilerimiz ile birlikte ekmek israfına dikkat çekmektir” dedi.

Anasınıfı öğretmeni Nurcan Yılmaz ve projeden sorumlu sınıf öğretmeni İbrahim Gök ise, amaçlarının ekmek israfı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak ve tasarruf bilincini geliştirmek olduğunu dile getirdi.

Bir cevap yazın