Melekler bugün kupa gününde!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ve Fenerbahçe arasında bugün saat: 19.00’da oynanacak olan 26. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası yeni tasarımıyla ilk defa sahibini bulacak.

Bugün saat 19.00’da Adana ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak maç her iki takımın teknik ekibi ve oyuncularının katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi Ömer Onan, ligin iki değerli takımının önemli bir mücadele vereceğini belirterek, her iki takıma da başarılar diledi.

“Çok güzel bir maç olacak”

Kupanın yepyeni bir tasarımla sahibini beklediğini söyleyen Onan, “Cumhurbaşkanlığı Kupası yeni tasarımıyla ilk defa sahibini bulacak. Bir yarışma düzenledik ve yarışma sonunda seçilen dizayn Cumhurbaşkanlığı Kupamız oldu. Bu kupa da ilk defa bugün sahibini bulacak. Misafirperverliklerinden ötürü Valimiz Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyorum. Maçın heyecanı Adana’yı sarmış durumda. Çok güzel bir maç olacağına inanıyorum. İki takımımıza da başarılar diliyorum. Sakatlığın olmadığı, hak edenin kazanacağı bir karşılaşmanın olmasını bütün kalbimle diliyorum” dedi.

Antrenör Chatzidaki: “İyi gününde olan kazanacak”

Hatay Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Aikaterini Chatzidaki, “Bugünkü maçla ilgili takımımızın hazır olmadığını söylemeliyim, çünkü daha sezon başındayız. Ama kazanmak için oyuncu karakterime güveniyorum, oyuncularım kazanmak için herşeyi yapacaktır. Taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz. Kupanın Adana’da oynanması bizim için çok iyi oldu. Çünkü Hatay’a çok yakın. Tahmin ediyorum ki; taraftarımız bizim evimizdeki maçımız gibi yüksek bir destekleme temposuyla bizi destekleyecekler. Böylece bize enerji verip daha iyi işler yapmamızı sağlayacaklarına eminim. Bizim için hazır olmak Fenerbahçe kadar kolay olmayacak. Çünkü bizde çok fazla sporcu değişikliği var. Ama bu son birkaç gün içerisinde bu maça hazırlanmak için elimizden gelen herşeyi yaptık. Ama bu öyle bir maç ki; sanıyorum iki takımın da yüzde 50 şansı var. Sadece kimin iyi gününde olacağı önemli. Umarım ki biz olacağız” şeklinde konuştu.

Courtney Paris: “Oyuncular olarak çok heyecanlıyız”

Hatay Büyükşehir Belediyespor takım kaptanı Courtney Lynne Paris ise “Türkiye için kupanın önemini çok iyi biliyoruz. Biz oyuncular olarak çok heyecanlıyız. Kendi açımdan 10 yıl önce Türkiye kariyerime Adana’da başlamıştım. Adana’da bir kupa finali oynandığı için de çok mutluyum. İkinci güzel tarafı Hatay’a yakın olması. Taraftarlarımızın maça geleceğine inanıyoruz. Koçumuzun da söylediği gibi; bir hafta önce geldim bende takıma. Ama böyle kupalar sezonu da güzelleştirecektir” dedi.

 

Bir cevap yazın