Arsuz’da maydanoz hasadı başladı

Sahip olduğu iklim dolayısıyla tarımsal ürün çeşitliliğinin fazla olduğu Hatay’da, kansızlık ve böbrek taşı gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği bilinen C vitamini deposu maydanoz, Arsuz’daki tarlalarda mevsimlik işçiler tarafından toplanmaya başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada geçen yıl Hatay’da toplanan 58 bin 19 ton maydanoz üretiminin, Türkiye’deki maydanoz üretiminin yüzde 40’ının karşıladığı belirtti. Maydanoz sezonunun başlamasıyla mevsimlik işçi olarak Diyarbakır’dan Hatay’a geldiklerini söyleyen Mevsimlik İşçilerden Murat Eken, Arsuz’da bağ başına ücret alarak geçimlerini sağladıklarını ifade ederek, bu yıl maydanozun bol olduğunu söyledi. Buradaki hasat sonrası diğer ilçelere geçeceklerini de sözlerine ekleyen Murat Eken, Nisan ve Mayıs aylarında hasadın tamamlanacağını kaydetti.

Bir cevap yazın