Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi(HATSU), 6 – 9 Eylül tarihleri arasında Ankara’da ikincisi düzenlenen ‘Su ve Su Teknolojileri Fuarı(SUTEK)’nda, ‘Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam’ sloganıyla açtığı stantla vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. HATSU’nun il genelindeki yenileme çalışmaları sırasında ortaya çıkardığı paslı ve kanserojen madde içeren içme suyu hatlarının sergilendiği standı ziyaret edenler, paslı boruları hayretler içerisinde inceledi.
Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye genelindeki Su ve Kanalizasyon İdarelerinin yer aldığı fuar organizasyonuna, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Hüsna Karayazgan ve HATSU uzman teknik personeli katıldı.
HATSU, TESKİ (Tekirdağ), MESKİ (Mersin), ESKİ (Erzurum), Eskişehir (ESKİ), BUSKİ (Bursa) ve Devlet Su İşleri’nin (DSİ) hazır bulunduğu fuarda, kurumlar tarafından sağlıklı ve temiz su temini için yapılan çalışmalarda kullanılan teknoloji, su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanılması ve su tasarrufunun sağlanması adına gerçekleştirilen yatırımlar katılımcılara sunularak bilgilendirme yapıldı.
“Hatay’a 8 yeni atıksu arıtma tesisi kazandırdık”
HATSU tarafından açılan stantta Hatay genelinde yapılan yenileme çalışmaları sırasında ortaya çıkan paslı ve kanserojen madde içeren içme suyu hatları sergilendi. Ayrıca altyapıya dair bütün çalışmalar ve atık su arıtma tesislerinde kullanılan teknolojiler ise hazırlanan video klipler ile standı ziyaret eden vatandaşlara sunum yapıldı.
Fuara katılan HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, ülke genelinden katılan su idarelerinin stantlarını ziyaret ederek, diğer su idarelerinin kullandığı teknolojik sistemler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Ziyaretler esnasında Hatay’a yapılan yatırımlar hakkında kısa açıklamalarda bulunan Çaparali, Hatay genelinde kanalizasyon, içmesuyu, yağmursuyu ve arıtma tesisi gibi alanlarda önemli çalışmalar yaptıklarını aktararak, ‘Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam’ anlayışıyla Hatay’a 8 yeni atıksu arıtma tesisi kazandırdıklarını ifade etti.
“Halk sağlığı için mücadele ediyoruz”
Dünyanın 5., Avrupa’nın 2. ve Türkiye’nin ise en büyük ilk Membran Biyoreaktör Teknolojili Küçükdalyan-Narlıca arıtma tesisini inşa ettiklerini ve tesisten uluslararası su havzası alan Asi Nehri’ne temiz su deşarj etmeye başladıklarını belirten Çaparali, ilimizde yapılan içme suyu çalışmaları esnasında çıkarılan paslı boruları göstererek halk sağlığı için mücadele ettiklerini vurguladı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş öncülüğünde bu hizmetleri Hatay’a kazandırmaktan onur duyduklarını da vurgulayan Çaparali, tüm canlılar için önemli olan sağlık, doğa ve çevreyi daha temiz tutma ve daha da koruma amacıyla içme suyundan yağmur suyuna, kanalizasyondan arıtma tesisine kadar önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.