İŞKUR, istihdam teşviklerini anlattı

Hatay İş Kur İl Müdürü Ziya Yüksel, İskenderun’da görev yapan basın mensuplarıyla  “İş Kur Faaliyetleri ve İstihdam Teşvikleri” bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

İş Kur İskenderun İlçe Müdürlüğü’nde düzenlenen ve İlçe Müdürü Mehmet Yüksel ile birlikte İş ve Meslek Danışmanı İbrahim Bağırsakçı’nın da katıldığı toplantıda, İl Müdürü Ziya Yüksel, il genelindeki kayıtlı işsiz sayısının 60 bin kişi olduğunu açıkladı.

“Nitelikli iş gücünün sağlanmasını hedefliyoruz”

İş ve Meslek Danışmanı İbrahim Bağırsakçı’nın sinevizyon desteğiyle yaptığı sunumun ardından istihdam seferberliği ile ilgili bilgiler veren Hatay İş Kur İl Müdürü Ziya Yüksel, “Amacımız; Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürütülen ‘İstihdam Seferberliği’ ile ilgili çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak ve geniş kitlelere ulaşmasını sağlamaktır. Kurumumuzun faaliyetleri ile işverenlerin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün sağlanmasını hedeflemekteyiz. Öncelikli olarak kumrumuzun 1 Ocak-31 Ağustos tarihleri arasındaki faaliyetleri ile ilgili sizlere bilgiler vermek istiyorum. Kurum olarak gerçekleştirdiğimiz teşviklerden işverenlerin en iyi şekilde yararlanmalarını istiyoruz. Bu durum hem üretime katkı sağlayacaktır, hem de işsizliğin azalmasını ve nitelikli işgücünün artmasına katkı sağlayacak bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Hatay Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü olarak, ilimizde toplamda kayıtlı işsiz sayısı 60.003 kişi. Kurumumuza kayıtlı işyeri sayısı 32.710. kurumumuz tarafından ziyaret edilen işyeri sayısı 2.782. İşyerlerinde bulunan açık işçi sayısı 8.783 iken kurumumuz tarafından işe yerleştirme sayısı 3.212 olarak belirlenmiştir. 1.018 meslek edindirme kursu açarak, kursiyerlerimizin istihdam edilebilirliklerini arttırmaya yönelik adımlarımızı atmış bulunmaktayız. Bu yıl içerisinde girişimcilik sayımız 394 kişi iken, toplum yararına yapılan program sayımıza katılım ise 4.475 kişiye ulaşmıştır. Engelli projeleri ve engelli vatandaşlarımızın istihdam edilebilirlikleri ile ilgili durumda ise 2017 yılında 8, 2018 yılında ise 5 projeye imza atmış bulunmaktayız. 2017 yılında 34 engelli vatandaşımız işe yerleştirilirken, 2018 yılında abu sayı 36’ya ulaşmıştır. 2017 yılında işsizlik sigortası alan 6.309 kişi iken bu sayı 2018 yılında 4.381 kişiye düşmüştür. Verilen tüm bu bilgiler ışığında Hatay İş Kur İl Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmaların sonuçlarının oldukça verimli olduğunu görmekteyiz. Amacımız yine dediğimiz gibi işsizlik sayısını düşürüp, istihdamın artmasına ve nitelikli işgücünü kazandırarak hem işverenlere hem de vatandaşlarımıza katkıda bulunmaktır” dedi.

 

Bir cevap yazın