Hatay’da sürdürülebilir tekstil kadınların emeğiyle dokunacak!

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay ve Ankara’da düzenlenen “Barış İpeği’nin Keten ve Kendirle Yolculuğu” Projesi kapanış töreniyle sona erdi.

Avrupa Birliği(AB) Finansmanı ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) arasında kurulan kurumsal iş birliğine dayanarak ENHANCER İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı kapsamında Ankara ve Hatay illerinde tamamlanan proje; sürdürülebilir dokuma tekniklerini yenilikçi yaklaşımla birleştirerek somut olmayan kültürel mirasın geleceğe taşınması ve kadınlara – gençlere yönelik sürdürülebilir istihdam olanakları sağlama hedefiyle hayata geçirildi.

İskenderun’daki İbrahim Çeçen Vakfı Yaşam Alanı’nda kurulan Geleneksel Sanatlar Atölyesi ile Ankara’da açılan dokuma atölyesinde verilen eğitimlerde kadınlar ileri düzey dokuma teknikleri, Ebru Sanatı ve Doğal Boyama tekniklerinde uzmanlaştı. Ayrıca, proje çerçevesinde yenilikçi EkoDoku kumaş türleri üretildi.

EkoDoku Kooperatifi ev sahipliğinde proje iştirakçisi  IC Vakfı ve IC Holding temsilcilerinin yanı sıra destekçisi UNESCO Milli Komitesi, diğer proje iştirakçileri Hatay Sosyal ve Kültürel Kalkınma Derneği ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyelerinin katkılarıyla tamamlanan proje ayrıca sürdürülebilir kalkınma, toplumsal uyum ve çevresel koruma hedeflerinin desteklenmesine yönelik önemli bir adım oluşturdu.