HADO’nun neden seçim sonrasına ertelendiğine bakın!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eşi Nazan Savaş ile birlikte, Mersin, Kıbrıs ve Beyrut seferlerine hazırlanan Türkiye’nin en hızlı ve HADO’nun ilk deniz otobüsünde incelemelerde bulundu. İskenderun Limanı’na demirleyen ve Hatay’ı denizden dünyaya bağlayacak olan HADO filosunun ilk gemisine Türk Bayrağı’nın asılmasının ardından, önemli açıklamalar yapan Başkan Savaş, Kabotaj Kanunları ve seçim yasağından dolayı HADO açılışının seçim sonrasına ertelendiğini söyledi.

Hatay’daki esnafın, tüccarın ve turizm sektörünün merakla beklediği en önemli deniz yoluyla ulaşım projesinde İskenderun Belediyesi ile yaşanan iskele sorununun henüz aşılamadığına da vurgu yapan Başkan Savaş, yük limanından yolcu indirip bindirmenin Hatay’a yakışmayacağının altını çizerek, bu projeyi iktidarın da, muhalefetin de desteklemesi gerektiğini söyledi.

“Hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz”

HADO’nun Hatay’a kazandıracağı katkıya değinen Başkan Savaş, “Yedi tane ilçemizin denizle buluştuğu Akdeniz’in mavi sularında gemimiz bizi, Mersin, Kıbrıs ve Beyrut ile buluşturacak. Biz bu buluşmadan Hatay’ın büyük anlamda kazançlı çıkacağını, hem turizm hem de ticaret anlamında bölgemizin lokomotif şehri olmaya aday olduğumuzu söylüyorduk. Şimdi bu adaylık icraatla taçlanacak. İlk adımları sağlıklı bir şekilde attık ve hedefe doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde birçok seferi bir arada yapabileceğimiz ve yolcu sayısı arttıkça Hatay’ın ve bu bölgenin kazanacağı çok önemli bir sürece gireceğiz” dedi.

“Önce Hatay, sonra Türkiye kazanacak”

Yedi yıldır savaşın gölgesinde kalan Hatay’ın makus talihini yeneceğini söyleyen Başkan Lütfü Savaş, “Kabotaj kanunları çok karmaşık ve yoğun. O yüzden HADO’nun ilk seferi yaklaşık bir ayı bulur. Yedi yıldır savaşın gölgesinde huzurlu olmayı başaran Hatay’ın bundan sonra da hem ekonomik hem de ticari anlamda sınıf atlamasını istiyoruz. Biz de hemşerilerimize bu sınıf atlama sürecinde kanaat önderi olarak hizmet ediyoruz. Yıllarca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve yedi ilçesinin denize kıyısı olmasına rağmen yıllardır Akdeniz’den ticari ve turizm anlamında faydalanamayan Hatay makûs talihini yenecek. Bunun için çok önemli adımlar attık. Önce Hatay sonra Türkiye kazanacak. Biz, temsili de olsa Türk Bayrağını gemimizin gönderine çektik. Bundan sonra da tüm Akdeniz’de şanlı Türk Bayrağımızı gururla dalgalandıracağız. İskenderun’dan Mersin Marina’ya, yani şehir merkezine iki saatte gidilebilecek. Kıbrıs’ta okuyan öğrencilerimiz de rahatlıkla Kıbrıs’a gidebilecekler. HADO’nun ücretleri de makul olacak. Samandağ’dan da seferlerin olması için iskelenin düzenlenmesi lazım. Tüm bunlar için çalışıyoruz. Tüm mücadelemiz Hatay adına.  Bizlere 30 Mart 2014’te güvenip destek veren tüm hemşerilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

“Hatay’ın vizyon projesinde iskele sıkıntısı”

HADO’nun ilk seferinin İskenderun Limanı’ndan yapılacağını da sözlerine ekleyen HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Normal şartlarda büyükşehir yasasına göre sahildeki iskelenin bizim olması lazım. Fakat dönemin Valisi Celalettin Lekesiz orayı keyfi bir kararla İskenderun Belediyesi’ne verdi. Onun mücadelesini 3,5 yıldır veriyoruz. Şu bir gerçek ki; bu proje Hatay’ın vizyon projesi. Hatay’ın Akdeniz’de ticaret ve turizm merkezi olabilmesi için yapılmış bir proje. Uluslararası ehemmiyeti olan bu projede yük limanından yolcu indirip bindirilmesi Hatay’a da Türkiye’ye de yakışmaz. Bunun mücadelesini veriyoruz ve o limanı HADO’ya kazandırmak istiyoruz. HADO, Hatay’daki esnafımızın, tüccarımızın ve turizm sektörümüzün beklediği çok önemli bir proje. Bu projeye iktidardaki ve muhalefetteki tüm siyasetçilerin hiç düşünmeden destek vermesi lazım. Bizim deniz otobüsümüz Türkiye’deki deniz otobüslerinin en konforlusu en gelişmişi. 303 kişiyi taşıyacağız. 4 ton da yük taşıyacağız. Biz Hatay’ı turizm ve ticaret merkezi yapmak istiyoruz. Geçmişinde Orta Doğu’nun ve Akdeniz Havzası’nın çok önemli bir ticaret merkezi olan Hatay’ın bu konuda bu kadar gerilemiş olması bizim için acı bir tecrübe. HBB, HADO ile geçmişte ihmal edilen Hatay’ı turizm ve ticaret konusunda hak ettiği yere ulaştırarak bir adım öne taşıyacak” diyerek, seferlerin en kısa zamanda başlayacağının müjdesini verdi.

https://www.facebook.com/LutfuSavas/videos/991398554375473/

Bir cevap yazın