Hüyük Halkı, bir kez daha gereğini yaptı!

Arsuz’a bağlı Hüyük Mahallesi’nde Krommer Madencilik tarafından yapılması planlanan Krom Ocağı için ÇED Halkın Katılım Toplantısı, halkın itirazıyla gerçekleşmedi.

Daha önce de benzer toplantılara izin verilmeyen Höyük’te madene karşı çıkan her yaştan vatandaş ve doğasever,  1.323,78 ha’lık ruhsat sahasının 204,87 ha’lık kısmında yıllık 50.000 ton/yıl kapasite ile krom üretim faaliyeti gerçekleştirilmesi planlanan krom ocağı sahasına izin vermemek için bir kez daha ses yükseltti.

Geniş güvenlik önlemleri alınan toplantı alanında sloganlar ve ellerindeki afişlerle ‘Hüyük’te maden istemiyoruz’ , ‘Madene hayır, yaşama evet’ diyen vatandaşlara CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, CHP İlçe Başkanı Necdet Kıyılı, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri de destek verdi.

Doğa mücadelesinde ön saflarda yer alarak, tencere, tava ve teneke çalıp tepkilerini dile getiren kadınlar, ‘Özellikle deprem sonrası insanlar acılarıyla, hayatta kalma mücadelesiyle uğraşırken Höyük’ü birilerinin sermayesine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Polisin zaman zaman biber gazı da kullandığı toplantıda, artan tepkiler üzerine yetkililer, “Halkın yoğun tepkisi üzerine halk bilgilendirilme istememiştir. Toplantı sonlandırılmıştır” şeklinde tutanak tutarak, alandan ayrıldı.

Özellikle çocuklarla birlikte, Arsuz’u geleceğe doğasıyla aktarma kararlılığını ortaya koyan Başkan Sami Üstün, “Arsuz Sahipsiz Değil!  Arsuz’un doğasına havasına, suyuna ve her karışına sahip çıkacağız, çıkmaya devam edeceğiz.  Hüyük Mahallesi’nde yapılması planlanan ÇED toplantısının yapılmaması adına halkımızla birlikteyiz. Arsuz’a, halkımızın sağlığına, doğasına zarar verecek ne varsa karşısında duracağız” dedi.